Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

ΜΑΡΤΖΙΠΑΝ


ΜΑΡΤΖΙΠΑΝ

Αμυγδαλόπαστα....
Μαλακή και εύπλαστη, μας δίνει την δυνατότητα, να την ανοίξουμε σε φύλλα...
και να διακοσμήσουμε τούρτες, αλλά και να δημιουργήσουμε ...
χρωματιστά στολίδια και ζαχαρωτά.....!!!


ΥΛΙΚΑ

* 1 φλ.ζάχαρη άχνη
* 1 φλ.ζάχαρη απλή
* 2 φλ.ψύχα λευκή αμυγδάλου
* 1 ασπράδι αυγού (μπορούμε να το παραλείψουμε)
* 3-4 κ.σ.ανθόνερο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλέθουμε την αμυγδαλόψυχα, να γίνει σκόνη...
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και το ανθόνερο....
Ζυμώνουμε τα υλικά πολύ καλά, να γίνει μαλακή και εύπλαστη πάστα.....
Θέλουμε την πάστα να πλάθεται...οπότε,αν χρειαστεί προσθέτουμε αμυγδαλόψυχα.....
Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη διατηρούμε στο ψυγείο,το πολύ 4 ημέρες.....

Εάν θέλουμε να την ανοίξουμε σε φύλλο και να καλύψουμε τούρτα,απλώνουμε στον πάγκο μας,
ένα κομμάτι μεμβράνης, ακουμπάμε την αμυγδαλόπαστα,σκεπάζουμε με δεύτερο κομμάτι
μεμβράνης και την απλώνουμε,όσο θέλουμε, με τον πλάστη.....
Τη μεταφέρουμε στην τούρτα, με τη μια μεμβράνη, για να μη σπάσει.....

Επίσης μπορούμε να κόψουμε,το φύλλο, με κουπ, σε σχέδια και να διακοσμήσουμε, μπισκότα κλπ.....

Εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε, αμυγδαλωτά, φοντάν, διακοσμητικά...την κόβουμε σε μπαλίτσες
και τις χρωματίζουμε, με χρώματα ζαχαροπλαστικής....(αρκούν λίγες σταγόνες)

Ας αφήσουμε ελεύθερη τη φαντασία μας, να δημιουργήσει.....!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου