ΣΟΚΟ-ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ !
ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "σοκο-μπαλάκια" |
* 1 πακ.μπισκότα πτι-μπερ
* 2 κ.σ. κακάο
* 1 φλ.αμυγδαλόψυχα
* 1 σφ.λικέρ ή κονιάκ
ΣΙΡΟΠΙ
* 1 φλ.νερό
* 1 φλ.ζάχαρη
* 1 βανίλια
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
* 150 γρ.κουβερτούρα
* 1 κ.γλ.μαργαρίνη
* 3 κ.σ.γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ (μή γίνουν σκόνη).
Καβουρδίζουμε την αμυγδαλόψυχα και την χοντροκόβουμε και αυτήν στο μπλέντερ.
Βάζουμε σε μπωλ, την αμυγδαλόψυχα...τα μπισκότα...το κακάο...το λικέρ...ανακατεύουμε....
Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.
Μετά 5' το αποσύρουμε και περιμένουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μπωλ, ανακατεύοντας και ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή
εύπλαστη, σοκολατένια ζύμη.....(πρέπει να είναι "στεγνή" να μην κολλάει στα χέρια)
Πλάθουμε σε μπαλάκια, τα αραδιάζουμε σε ταψάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε
την σοκολατένια επικάλυψη....
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε, το βούτυρο και το γάλα.
Ανακατεύουμε καλά, να αναμιχθούν τα υλικά και τα διατηρούμε, σε πολύ χαμηλή φωτιά, σε ρευστή μορφή.
Βγάζουμε τις μπαλίτσες από το ψυγείο και ρίχνουμε μία-μία στην κουβερτούρα.
Με δυο πηρούνια τις κυλάμε στη σοκολάτα, να καλυφθούν και τις ακουμπάμε σε σκεύος,
όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Βάζουμε τις σοκο-μπαλίτσες στο ψυγείο, για 3-4 ώρες....
Τις "ντύνουμε" με τα ειδικά χαρτάκια-θήκες (για σοκολατάκια) και είναι έτοιμες για σεβίρισμα !!
Τις διατηρούμε σε δροσερό περιβάλλον ή στο ψυγείο...!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : αν θέλουμε βάζουμε τις σοκο-μπαλίτσες σε κλειστό δοχείο στην κατάψυξη και έχουμε mini "σοκο-παγωτίνια".!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου