Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

ΠΑΣΤΑΚΙΑ


ΠΑΣΤΑΚΙΑ

Εύκολα και γρήγορα, απλά.....με λίγα υλικά....
φτιάχνουμε δροσερά παστάκια.....που θα εντυπωσιάσουν τους φίλους μας !!!


ΥΛΙΚΑ

* 1 φακελλάκι κρέμα στιγμής σε όποια γεύση θέλουμε
   (κρέμα ζαχαροπλαστικής...κρέμα μιλφέϊγ...)
* γάλα όσο ζητάει η συνταγή στο φακελλάκι
* μπισκότα πτι μπερ, τόσα, όσα παστάκια θέλουμε
* και.....κουπ με σχέδια,που χρησιμοποιούμε για να δώσουμε        σχήμα στα μπισκότα
 (το μέγεθός τους πρέπει να είναι ίσο ή μικρότερο από το  μπισκότο)
* λίγο γάλα και λίγο λικέρ για την ύγρανση των μπισκότων


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το περιεχόμενο του φακέλλου με όσο γάλα ζητάει....
Όταν "σφίξει" η κρέμα την διατηρούμε παγωμένη, σε κλειστό μπωλ στο ψυγείο....
Ανακατεύουμε σε ένα πιάτο το γάλα με το λικέρ....
Βουτάμε ένα -ένα μπισκότο για πολύ λίγο, (να μη μουλιάσει) να υγρανθεί....
Παίρνουμε τις κουπ, πατάμε σε κάθε μπισκότο, κόβουμε το κομμάτι,
το οποίο και κρατάμε σαν βάση μέσα στην κουπ....

Γεμίζουμε τις κουπ με παγωμένη κρέμα, την στρώνουμε με ένα μαχαίρι, να γίνει λεία....
Σπρώχνουμε από κάτω την βάση μπισκότου, προσεχτικά και ξεφορμάρουμε...Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι.
Διακοσμούμε με ό,τι επινοήσουμε.....(τρούφα...ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς....κουβερτούρα....γλυκό κουταλιού...ψιλοκομμένα φρούτα εποχής.... κλπ)
Τα διατηρούμε σκεπασμένα στο ψυγείο, έως ότου τα σερβίρουμε....

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε παντεσπάνι, λεπτό, και να κόψουμε με τις κουπ, τις βάσεις για τα παστάκια, αφού πρώτα το έχουμε υγράνει.....
Για τη συνταγή  ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ κάνετε κλικ  ΕΔΩ


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια:

  1. Δημιούργησα φίλες μου !τα έφτιαξα και εντυπωσίασα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυρίες μου με πείσατε. θα ζητήσω απο τη συζυγο να τα φτιάξη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή