ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΡΙΓΑΝΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "σαρδέλες ριγανάτες ψητές" |
* 1 κιλ.σαρδέλες
* 3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
* 1 κ.γλ.ρίγανη
* 2 σκ.σκόρδο
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* αλάτι...πιπέρι
* 4-5 φέτες λεμόνι
* 1/2 φλ.νερό
* 1 κουτ.σουπ.ούζο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις σαρδέλες, τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και τις αλατίζουμε.
Σε ταψάκι, αραδιάζουμε τις σαρδέλες, τη μία δίπλα στην άλλη.....
Ρίχνουμε από πάνω, τη ρίγανη...το σκόρδο κομμένο σε ψιλές φέτες...το πιπέρι... και ελαιόλαδο.
Βάζουμε σκόρπια τα κλωνάρια της φρέσκιας ρίγανης και τις φέτες λεμονιού.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα και ρίχνουμε και το νεράκι στο οποίο έχουμε αναμίξει το ούζο.
Ψήνουμε στον αέρα (κατά προτίμηση), στους 200* για 45' περίπου, μέχρι να κάνουν τραγανή κρούστα οι σαρδέλες μας.
Συνοδεύονται ωραιότατα με πλούσια πατατοσαλάτα !!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου