Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ "ΠΑΝΕ"


ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ "ΠΑΝΕ"


"κοπανάκια κοτόπουλου πανέ"
ΥΛΙΚΑ

* 8-10 κοπανάκια
* 2 lit. νερό
* 1/2 φλ. αλάτι
* 500 ml  γάλα
* 1 φλ.γιαούρτι
* 3 σκ.σκόρδο
* 1 κ.σ ρίγανη
* 1/2 κ.γλ.κύμινο
* πιπέρι
Για το πανάρισμα
* 2 αυγά
* 2 φλ.αλεύρι
* 2 φλ.τριμμ.φρυγανιά
* πάπρικα...αλάτι....
* 1 φλ.τριμμένο τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα κοπανάκια.....
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το νερό και το αλάτι, ανακατεύοντας να διαλυθεί....
Βάζουμε μέσα στη λεκάνη τα κοπανάκια, να σκεπάζονται από το αλατόνερο
και τα βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.....
Σε άλλη λεκάνη ρίχνουμε το γάλα...το γιαούρτι....προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες, τη ρίγανη, το κύμινο, και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, να γίνουν ένα στρωτό μείγμα....

Μετά τις 2 ώρες, βγάζουμε τα κοπανάκια από το ψυγείο και τα σουρώνουμε.
Τα βάζουμε στο μείγμα της μαρινάδας, να καλυφθούν ολόκληρα, σκεπάζουμε τη λεκάνη και τη βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε να μαριναριστούν αρκετές ώρες (4-8)...όσο περισσότερες ώρες,
τόσο το καλλίτερο !
Όταν ολοκληρωθεί ο χρόνος της μαρινάδας, τα βγάζουμε από το ψυγείο.
Σε τρία βαθειά πιάτα έχουμε έτοιμα τα τρία στάδια για το πανάρισμα....
Στο ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Στο άλλο πιάτο σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε λίγη πάπρικα και τα "χτυπάμε".
Στο τρίτο πιάτο έχουμε την τριμμένη φρυγανιά με το τυρί.
Αλευρώνουμε ένα-ένα κοπανάκι....το περνάμε από το αυγό και το καλύπτουμε με την τυροφρυγανιά.
Ακουμπάμε με σειρά τα κοπανάκια σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200* για μία ώρα περίπου, να ξεροψηθούν απ' έξω....
 και να ψηθούν και να μαλακώσουν εσωτερικά !
Σερβίρονται κατά προτίμηση, ζεστά !!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου