ΜΠΡΙΖΟΛΑ ..."ΜΕΡΙΔΑ"
Ένας διαφορετικός τρόπος σερβιρίσματος της μπριζόλας...
Νόστιμος...πικάντικος...χορταστικός...!!
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπριζόλα μερίδα" |
(για 4 άτομα)
* 4 μπριζόλες χοιρινές
* 4-6 πίττες για σουβλάκια
* 2 κρεμμύδια
* 2 τομάτες
* 200 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
* μαίντανός....ρίγανη...κύμινο
* αλάτι...πιπέρι...πάπρικα
* λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις μπριζόλες και τις στεγνώνουμε....Τις στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι....
Τις αλατοπιπέρωνουμε, τις πασπαλίζουμε με το κύμινο και τις ραντίζουμε με λάδι.
Καλύπτουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Λαδώνουμε τις πίττες και τις στιβάζουμε τη μία πάνω στην άλλη.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε φέτες τις τομάτες...ροδέλλες τα κρεμμύδια και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό....
Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου μας, στους 200-220* και ψήνουμε τις μπριζόλες μας, πάνω -
κάτω. Σε αντικολλητικό τηγάνι, "ψήνουμε" τις πίττες, όσο τραγανές τις θέλουμε...
Στο ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε,σε μπουκιές, μία-μία μπριζόλα και τη βάζουμε στο πιάτο της.
Κόβουμε τις πίττες στα τέσσερα και τις βάζουμε δίπλα στις μπριζόλες...
Προσθέτουμε στα πιάτα τομάτα...κρεμμύδι και γιαούρτι.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και την πάπρικα και - τελευταία "πινελιά"- με τον ψιλοκομμένο μαίντανό !!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικές πίτες για τις μερίδες μας.
Δείτε τη συνταγή στην κατηγορία "Πίτες- Συνταγές Με Αλεύρι"
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου