Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

ΜΠΙΦΤΕΚΙ "ΓΙΓΑΣ" ΓΕΜΙΣΤΟ


ΜΠΙΦΤΕΚΙ "ΓΙΓΑΣ" ΓΕΜΙΣΤΟ
(Το μπιφτέκι τής....παρέας !)


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπιφτέκι γίγας γεμιστό"

* 300 γρ.κιμάς μοσχαρίσιος
* 1 κρεμμύδι
* 2 σκ.σκόρδο
* 1 αυγό
* 1 τομάτα μέτρια
* 1 φλ.καφ. ελαιόλαδο
* 2-3 φέτες ξερό ψωμί
* 2-3 κ.σ. τριμμ.φρυγανιά
* 1 κ.σ. κρασί ή ούζο
* μαϊντανός....ρίγανη...
* κίμινο...αλάτι...πιπέρι

εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπιφτέκι γίγας γεμιστό"
Για τη γέμιση....
* 4 φέτες μπέικον ρολό
* 4 φέτες γαλοπούλα
* 4 φέτες τυρί μαλακό (γκούντα..ένταμ..κασέρι..)
* 1 τομάτα μεγάλη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι, το σκόρδο, την τομάτα...
Μουλιάζουμε το ψωμί, αφαιρούμε την κόρα και στίβουμε καλά την ψύχα...
Σε λεκάνη βάζουμε τον κιμά...με όλα τα υλικά.....(εκτός βέβαια τα υλικά γέμισης)
Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, μέχρι να δέσουν...Αφήνουμε 10' να "ξεκουραστεί" η ζύμη...
και την πλάθουμε σε 2 μεγάλες "μπάλες"
Σωτάρουμε το μπέικον....κόβουμε σε λεπτές φέτες την τομάτα, αφού την ξεφλουδίσουμε και την ξεσποριάσουμε.....
Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι 30 cm, βάζουμε τη μια μπάλα ζύμης και την απλώνουμε
ομοιόμορφα με τα δάχτυλα, έως τις άκρες του ταψιού...

Στρώνουμε επάνω τις φέτες του μπέικον.....της γαλοπούλας....της τομάτας....και του τυριού....
Βάζουμε τη δεύτερη μπάλα και την απλώνουμε με τα χέρια....να σκεπάσει τα υλικά.
" Στρώνουμε" τη ζύμη και τη ραντίζουμε με λαδάκι.
Βάζουμε το ταψί μας, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200*
και ψήνουμε για 30' στις αντιστάσεις πάνω-κάτω και 10-15' στον αέρα.
Όταν το μπιφτέκι-γίγας κάνει ξεροψημένη κρούστα και ξεκολλάει από τα τειχώματα του ταψιού,
το βγάζουμε από τον φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει λίγο και το γυρίζουμε προσεκτικά
σε πιατέλα....γαρνίρουμε με πατατούλες τηγανιτές...τομάτα...αγγουράκι...πιπεριά...!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου