Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


"κοπανάκια λεμονάτα στη γάστρα"
ΥΛΙΚΑ

* 6 κοπανάκια κοτόπουλου
* 6-8 πατάτες
* 1 πιπεριά πράσινη
* 2 σκελ.σκόρδο
* 1 λεμόνι μεγάλο
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* αλάτι...πιπέρι....
* μουστάρδα σκόνη...ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα κοπανάκια και τα βάζουμε, για μισή ώρα, σε λεκάνη με νερό -που να τα σκεπάζει-
στο οποίο έχουμε  ρίξει αλάτι.....
Καθαρίζουμε...πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες...
Κόβουμε την πιπεριά σε χοντρές ροδέλες....
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και το χοντροκόβουμε.....
Στύβουμε το λεμόνι και κρατάμε τις λεμονόκουπες....

Στραγγίζουμε τα κοπανάκια και τα βάζουμε σε λεκάνη, μαζί με...τις πατάτες....την πιπεριά...τα σκόρδα...
Ρίχνουμε το λάδι.....τη ρίγανη....τον χυμό του λεμονιού και τη σκόνη μουστάρδας.....Αλατοπιπερώνουμε.....
Τα ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν και τα γυρίζουμε στη γάστρα....
Στρώνουμε στην επιφάνεια τα κοπανάκια, ραντίζουμε με ελαιόλαδο
και πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπίπερο.
Ακουμπάμε στις άκρες του ταψιού, τις λεμονόκουπες, για να δώσουν πρόσθετο άρωμα....
Ξεπλένουμε τη λεκάνη με ένα φλυτζάνι νερό, το χύνουμε στη γάστρα και τη σκεπάζουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200* για μία ώρα, να μαλακώσουν οι πατάτες και το κρέας.
Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο, για 30' περίπου
μέχρι να κάνουν τραγανή κρούστα τα κοπανάκια και να ροδίσουν οι πατάτες !!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου