ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ.....ΠΑΤΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "σουβλάκια πατάτας" |
* 12 πατάτες ψιλές φούρνου (2 για κάθε σουβλάκι)
* 2 κρεμμύδια
* 1 κ.σ. ξύδι
* 1 κ.σ μουστάρδα
* 1 κ.γλ.ρίγανη
* 1 πιπεριά
* 1 τομάτα
* 1/2 φλ.λάδι
* αλάτι...πιπέρι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις πατατούλες καλά (χωρίς να τις καθαρίσουμε)....
Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και αλάτι, να βράσουν...όχι πολύ...μή διαλύονται...
για να μπορέσουμε να τις περάσουμε στα σουβλάκια.
Τις βγάζουμε από το νερό, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε μεγάλο μπωλ.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν, και τις κόβουμε στη μέση, στη στενή μεριά....
Σε μπωλ, τρίβουμε το ένα κρεμμύδι...ρίχνουμε το λάδι...το ξύδι...προσθέτουμε τη ρίγανη..
την μουστάρδα και αλατοπίπερο....Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τις πατάτες
Αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα....
Κόβουμε το άλλο κρεμμύδι, κάνοντας σταυρό και το ανοίγουμε σε φυλλαράκια...
Ξεσποριάζουμε την τομάτα και την πιπεριά και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια...
Παίρνουμε ένα-ένα σουβλάκι και περνάμε.... ένα κομμάτι κρεμμύδι, πιπεριά, τομάτα, πατάτα...
(κοντά-κοντά) και συνεχίζουμε με την ίδια σειρά,μέχρι να περάσουμε τέσσερα κομμάτια πατάτας Τελειώνουμε με κρεμμύδι... (τα κρεμμύδια στις άκρες να "βλέπουν" τις πατάτες...
Αραδιάζουμε τα σουβλάκια σε ταψάκι και τα ψήνουμε, στους 200* στο γκριλ του φούρνου μας, ή σε σχάρα
μέχρι να μαραθούν ελαφρά τα λαχανικά.
Την μαρινάδα που έχει περισσέψει την χτυπάμε καλά, σε πικάντικη σως...
Σερβίρουμε ζεστά τα σουβλάκια, αφού τα περιχύσουμε με τη σάλτσα...!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Τέλεια !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή