Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΠΥΡΑΣ


ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΠΥΡΑΣ


"κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι μπύρας"
ΥΛΙΚΑ

* 1/2 κιλό κολοκυθάκια
* 1 κ.μπύρα (330 ml)
* αλάτι...πιπέρι...
* ρίγανη
* αλεύρι
* λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Έχουμε διαλέξει κολοκυθάκια, μέτρια, τρυφερά, στο ίδιο μέγεθος περίπου.
Τα "ξύνουμε" ελαφρά με το μαχαίρι και τα κόβουμε λίγο, πάνω-κάτω.
Τα πλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό (δεν τα αφήνουμε σε λεκάνη με νερό).
Τα κόβουμε σε μακρόστενες φέτες. Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι
σε κάθετη θέση, για να στραγγίξουν τα υγρά τους, για μία ώρα περίπου.

Όσο στραγγίζουν τα κολοκυθάκια, ετοιμάζουμε τον χυλό.
Αδειάζουμε σε μπωλ την μπύρα. Ρίχνουμε μια τσιμπιά αλάτι...ρίγανη...πιπέρι και προσθέτουμε

αλεύρι, τόσο όσο χρειάζεται (1 κούπα περίπου) για να έχουμε έναν παχύρευστο χυλό.
Τον ανακατεύουμε καλά, να ξεσβολιάσει και να γίνει λείος.
Τον βάζουμε, σκεπασμένο με μεμβράνη, στο ψυγείο, να "περιμένει" τα κολοκυθάκια.

Μετά την ώρα, απλώνουμε τα κολοκυθάκια σε μια πετσέτα, και με χαρτί κουζίνας, τα
πατάμε ελαφρά και τα "στεγνώνουμε" για να μή "πανιάσει" η ψύχα τους, στο τηγάνισμα.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βουτάμε τις φέτες, μια-μια στον χυλό και τις αραδιάζουμε στο λάδι.
Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν και να κάνουν τραγανή κρούστα.
Βγάζουμε τα κολοκυθάκια  σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει το περίσσιο λάδι.
Τα σερβίρουμε ζεστά και τα συνοδεύουμε με γευστικά " ΝΤΙΠ " !

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ : Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές φετούλες.
                     Ακολουθούμε τα ίδια βήματα, στο στράγγιγμα και τα τηγανίζουμε, αφού
                     τα αλευρώσουμε, σε αλεύρι όπου έχουμε αναμείξει πιπέρι και ρίγανη !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου