ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΣΠΥΡΩΤΟ
Φακές με ρύζι....! Άριστος συνδυασμός, για τη λήψη,
υψηλής ποιότητας, πρωτεϊνης, ανάλογης αυτής του κρέατος !
ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "φακόρυζο σπυρωτό" |
(για δύο άτομα)
* 1/2 φλ. φακές ψιλές
* 1/2 φλ. ρύζι για πιλάφι
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 1 σκ.σκόρδο
* 1/3 φλ. λάδι
* 1 φύλλο δάφνης
* 1 κ.σ. ξύδι
* ρίγανη...αλάτι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρολάκι, νερό να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε τις φακές, με λίγο αλάτι, και τις βράζουμε για 15-20'.
Δοκιμάζουμε....Θέλουμε να βράσουν, αλλά να μείνουν σπυρωτές, χωρίς να χυλώσουν.
Τις σουρώνουμε.....
Βάζουμε στο κατσαρολάκι, πάλι νερό με λίγο αλάτι και το φύλλο δάφνης.
Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε για 10-15' (ανάλογα
με την ποιότητα του ρυζιού) να "σπάσει" και να μείνει σπυρωτό.
Το σουρώνουμε......
Σε αντικολλητικό τηγανάκι (σε μέτρια φωτιά) ρίχνουμε το λάδι και βάζουμε
τη σκελίδα του σκόρδου (καθαρισμένη) κομμένη στα δύο.
Όσο ζεσταίνεται το λάδι, γυρίζουμε στο τηγανάκι το σκόρδο για 1' περίπου
μέχρι να αναδείξει το άρωμά του και το πετάμε.
Έχουμε καθαρίσει το κρεμμύδι και το έχουμε κόψει ροδέλλες.
Τις ρίχνουμε στο λάδι και τις σωτάρουμε ελαφρά, να μελώσουν.
Σβήνουμε με το ξύδι....(σκεπάζουμε αμέσως, διότι θα πιτσιλίσει).
Τραβάμε το τηγανάκι από τη φωτιά. Βγάζουμε τα κρεμμύδια σε πιάτο.
Αναμιγνύουμε τις φακές με το ρύζι και προσθέτουμε το λάδι, με τα αρώματα από
το σκόρδο, το κρεμμύδι και το ξύδι. Πασπαλίζουμε τη ρίγανη. Ανακατεύουμε.....
Βάζουμε το φακόρυζο στο πιάτο, ακουμπάμε επάνω του, μελωμένες ροδέλλες
κρεμμυδιού και σερβίρουμε με ένα κλωναράκι φρέσκιας ρίγανης !!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν θέλουμε πιο έντονη και πικάντικη γεύση, ρίχνουμε περισσότερο ξύδι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου