Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Η μελιτζάνα, είναι βασικό λαχανικό, της μεσογειακής διατροφής.
Φλάσκες.....ή τσακώνικες, από το Λεωνίδιο, (ΠΟΠ από το 1996)
θα τις βρούμε στον Μουσακά...στο Μπριάμ...στο Ιμάμ Μπαϊλντί....
 σαν συνοδευτικό στο κρέας αλλά και "μόνη" της....τηγανιτή !

εύκολες και γρήγορες συνταγές "μελιτζάνες τηγανιτές"
ΥΛΙΚΑ

* μελιτζάνες
* αλάτι
* αλεύρι
* λάδι για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλέγουμε μελιτζάνες, με λεία, σφιχτή, καθαρή φλούδα.
Θέλουμε όταν τις κόψουμε, η σάρκα τους να είναι λευκή και με λίγα σποράκια.

Αφαιρούμε το κοτσανάκι και κόβουμε λίγο την μελιτζάνα και από την άλλη μεριά.
Αφαιρούμε επίσης, γύρω-γύρω από την μελιτζάνα, κάθετα,
κομμάτια φλούδας να πάρει όψη "ριγέ"......

Τις κόβουμε σε φέτες, πάχους, λιγότερο από ένα εκατοστό. Ή οριζόντια (στρογγυλές)
ή κατα μήκος....Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι.
Μετά μισή ώρα, τις ξεπλένουμε και τις στίβουμε με τα χέρια να φύγουν τα νερά.
Τις αραδιάζουμε σε πετσέτα, να στραγγίξουν καλά τα υγρά τους, για να μην
απορροφήσουν πολύ λάδι, στο τηγάνισμα.
Τις αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι, τόσο όσο να σκεπάζει τις φέτες μελιτζάνας.
Όταν ζεσταθεί καλά το λάδι, στρώνουμε τις μελιτζάνες, αραιά, να μη σκεπάζει η μία
την άλλη, για να τηγανιστούν ωραία, χωρίς να....."βράσουν"
Τίς τηγανίζουμε για 2' περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσοκαφετί χρώμα !
Τίς βγάζουμε από το τηγάνι και τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας,
να στραγγίξουν το παραπανίσιο λάδι τους.
 Σερβίρονται ζεστές, αμέσως, για να μη πανιάσουν !!



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου