Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

ΠΟΛΤΟΣ ΣΚΟΡΔΟΥ


ΠΟΛΤΟΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

Εύκολος στη χρήση.....εύπεπτος...και 
με λιγότερο έντονη μυρωδιά !!


εύκολες και γρήγορες συνταγές "πολτός σκόρδου"
ΥΛΙΚΑ

* 2 "κεφάλια" σκόρδου
* αλάτι
* ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε το σκόρδο και χωρίζουμε τις σκελίδες.
Χωρίς να τις καθαρίσουμε, τις βάζουμε σε κατσαρολάκι με βραστό νερό και τις βράζουμε για 10'.
Τις σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε, το βράσιμο για 5'.
Χύνουμε το νερό και αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε (πολύ εύκολα).
Τις βάζουμε στο μπλέντερ με ελαιόλαδο (περίπου 50ml) και ελάχιστο αλάτι και τις πολτοποιούμε.
Βάζουμε τον πολτό σε αποστειρωμένο βαζάκι, καλύπτουμε με αρκετό λάδι, κλείνουμε καλά
το βάζο μας και αφού κρυώσει, τον διατηρούμε στο ψυγείο, για αρκετό χρόνο.

Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τον πολτό, φροντίζουμε να καλυφθει και πάλι με το λάδι.
Κάθε κουταλιά σκόρδου, αναλογεί σε μια σκελίδα.
Όταν σωτάρουμε τα μυρωδικά στο φαγητό μας, προσθέτουμε τον πολτό, πάντα προς το τέλος .

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

3 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αυτο τον τρόπο έχω πάντα σκόρδο εύκολα και γρήγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι είσαι ο ποιό σωστός. Μπάβοοοοο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή