ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
δείτε το βίντεο της συνταγής ΕΔΩ
ΥΛΙΚΑ
"κοπανάκια με πολύχρωμες πιπεριές" |
* 8 κοπανάκια
* 1 πιπεριά κόκκινη
* 1 πιπεριά κίτρινη
* 1 πιπεριά πράσινη
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκελ.σκόρδο
* 1 φλ. τομάτα συμπ/νη
* 1/2 φλ.ελαιλόλαδο
* 1/2 ποτ.κρ.κρασί
* 1 κούπα ζυμαρικό κοχυλάκι (ή άλλο ζυμαρικό που μας αρέσει)
* αλάτι... πιπέρι...
* 2 lit νερό
* 1/3 φλ.αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα κοπανάκια και τα βάζουμε σε λεκάνη όπου έχουμε ρίξει το νερό και το αλάτι. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες...(έτσι αλατίζονται σωστά και εσωτερικά). Μετά τις δύο ώρες, τα γυρίζουμε σε σουρωτήρι...τα στραγγίζουμε και τα ταμπονάρουμε να στεγνώσουν.
Σε πλατειά κατσαρολα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αραδιάζουμε τα κοπανάκια να τσιγαριστούν και να κάνουν κρούστα....Τα βγάζουμε σε πιάτο.
Ρίχνουμε, στο ίδιο λάδι, τις πιπεριές που έχουμε κόψει ροδέλες.
Περιμένουμε να μελώσουν, να αναδείξουν το άρωμά τους και προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα. Αφού σωταριστούν όλα μαζί, ρίχνουμε την τομάτα. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, σβήνουμε με το κρασί.....Αλατοπιπερώνουμε...βάζουμε τα κοπανάκια στη σάλτσα....και προσθέτουμε 2 φλ.ζεστό νερό.....Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μισή ώρα περίπου.
Όταν είναι πια έτοιμο το κρέας και οι πιπεριές, αφαιρούμε τα κοπανάκια και προσθέτουμε ένα φλ. ζεστό νερό. Ρίχνουμε το ζυμαρικό μας....και ανακατεύοντας συχνά, αφήνουμε να βράσει για 10'....
Σβήνουμε τη φωτιά (δεν αποσύρουμε την κατσαρόλα) βάζουμε τα κοπανάκια στη σάλτσα
και αφήνουμε το φαγητό να "ηρεμήσει" για μισή ώρα και να δέσουν αρώματα και γεύσεις !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
μιαμ μιαμ....!
ΑπάντησηΔιαγραφή