Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΜΕΛΕΤΑ με ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ



ΟΜΕΛΕΤΑ με ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

Ομελέτα αφράτη... και χορταστική !
Ένα πεντανόστιμο  "πάντρεμα"  γεύσεων !!


εύκολες και γρήγορες συνταγές "ομελέτα με φρέσκα κεμμύδια"
ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)

* 4 αυγά
* 8 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 4 ροδέλλες πιπεριάς
* 2 πατάτες μέτριες
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* 2 μεγάλα κομμάτια τυρί φέτα
* 1/2 κ.γλ. πάπρικα
* ρίγανη....αλάτι...πιπέρι
* λάδι για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυβάκια.
Κόβουμε από μια πράσινη πιπεριά, 4 χονδρές ροδέλλες.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ, ρίχνουμε την πάπρικα....τη ρίγανη.....το πιπέρι και λίγο αλάτι....
Θρίβουμε στα αυγά και τη φέτα και ανακατεύουμε....
Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες, την πιπεριά και τα
κρεμμυδάκια....

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το
λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες.
Τίς βγάζουμε και ρίχνουμε στο λάδι, τα κρεμμυδάκια  και τις ροδέλλες πιπεριάς.
Σωτάρουμε για 2-3' να μελώσουν (μή μαραθούν) και τα βγάζουμε από το λάδι.
Καθαρίζουμε το τηγάνι, ρίχνουμε το 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί....
Προσθέτουμε τις πατάτες και τα μελωμένα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε το μείγμα αυγών...
Αφου ψηθεί η ομελέτα μας από τη μια μεριά, την τουμπάρουμε (βοηθάει καπάκι κατσαρόλας)
και την ψήνουμε και από την άλλη μεριά...μέχρι να ροδίσει !
Έχουμε μια αφράτη...πεντανόστιμη....χορταστική ομελέτα.....
Τη συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμάκι και δροσερό κόκκινο κρασί...!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου