Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΛΑΤΑΡΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ με ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ


ΠΛΑΤΑΡΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ με ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

δείτε το βίντεο της συνταγής ΕΔΩ

ΥΛΙΚΑ
πλατάρια κρασάτα με κριθαράκι

* 6-8 πλατάρια κοτόπουλου
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 2 σκελ.σκόρδο
* 1 ποτ.κρ. κρασί κόκκινο
* 1 φλ.τομάτα κονκασέ ή
* 2-3 τομάτες ώριμες τριμμένες
* 1 φλ.κριθαράκι
* 1 ξυλάκι κανέλλας....2 γαρύφαλλα
* αλάτι...πιπέρι.....2 κ.σ.ξύδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα πλατάρια και τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό που να τα σκεπάζει,στο οποίο έχουμε ρίξει
το ξύδι. Αυτό το κάνουμε διότι τα πλατάρια θα τα βρούμε συσκευασμένα και το νερόξυδο
"τραβάει" τη μυρωδιά
του κοτόπουλου και της κλειστής συσκευασίας....Τα αφήνουμε για ένα τέταρτο..
Τα γυρίζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξουν.....
Βάζουμε τα πλατάρια σε πλατειά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, να βγάλουν και να πιουν τα νερά τους.....
Αφού στεγνώσουν, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.Τα τσιγαρίζουμε να κάνουν κρούστα.....
Τα βγάζουμε σε ταψάκι και ρίχνουμε στο λάδι χοντροκομμένα το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα σωτάρουμε.
Ξαναβάζουμε τα πλατάρια στην κατσαρόλα να σωταριστούν με το κρεμμύδι και τα σκόρδα...και αλατοπιπερώνουμε...
Σβήνουμε το τσιγάρισμα με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την τομάτα και τα μπαχαρικά...
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό,σκεπάζουμε την κατσαρόλα,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40' περίπου.
Βγάζουμε πάλι τα έτοιμα πλατάρια στο ταψάκι, ρίχνουμε 1,5 ποτήρι νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι....
Ανακατεύουμε συνεχώς ,μή πιάσει, και το βράζουμε για 8-10' να "σπάσει". Σβήνουμε τη φωτιά.....
Βάζουμε πάλι τα πλατάρια στο κριθαράκι και αφήνουμε το φαγητό μας μισή ώρα να "δέσει" τις γεύσεις.
Σερβίρεται ζεστό και αν θέλουμε ρίχνουμε στο πιάτο μας τριμμένο τυράκι !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο: