Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ


ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Το κουνουπίδι κατάγεται από τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου.
Έχει λίγες θερμίδες... μόλις 250 στο κιλό.
Πλούσιο σε νερό και βιταμίνες,κάλιο,φώσφορο κλπ. ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Συμβάλλει στη μείωση της LDL (κακής χοληστερόλης)

ΥΛΙΚΑ
εύκολες καιν γρήγορες συνταγές "κουνουπίδι κοκκινιστό"

* 1 κουνουπίδι μέτριο
* 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 3-4 τομάτες ώριμες
* 2 πατάτες μικρές
* μαίντανός...άνιθος....
* αλάτι...πιπέρι...κανελίτσα
* 1 φλυτζ.καφέ ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε "μπουκετάκια"....πετάμε τα χοντρά μέρη.
Βάζουμε τα κομμάτια σε λεκάνη με νερό να τα σκεπάζει και ρίχνουμε το ξύδι....
Καθαρίζουμε...πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και τον μαϊντανό.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες.
Σουρώνουμε το κουνουπίδι,το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε....
Σε πλατειά κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά
και βάζουμε τα "μπουκετάκια" να σωταριστούν ελαφρά από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, σωτάρονται και αυτά για λίγο...
Ρίχνουμε τις τομάτες, τριμμένες στον τρίφτη, τον μαϊντανό  και τον άνιθο.
Βάζουμε και τις πατάτες και ρίχνουμε νερό να σκεπάσει το κουνουπίδι....
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και ένα ξυλάκι κανέλλας.
Σιγοβράζουμε το φαγητό μας, να μαλακώσουν οι πατάτες και τα σκληρά μέρη του κουνουπιδιού
και να μείνει με το λαδάκι του !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου