Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ..... ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ !


ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ.....
ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ !


ΥΛΙΚΑ
σπαγγέτι με κεφτεδάκια σε σάλτσα και κρέμα γάλακτος

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
* 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκ.σκόρδο
* 1 αυγό
* 5-6 φέτες ξερό ψωμί
* 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
* δυόσμος.....ρίγανη....
* αλάτι....πιπέρι....
* λίγο λάδι
* (αλεύρι για το αλεύρωμα
* λάδι για το τηγάνισμα)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι μέτριο
* 4-5 τομάτες ώριμες (ή ψιλ/να τοματάκια συσκ/να)
* 1 κ.σ.πελτέ
* κανέλλα....μαϊντανός
* αλάτι.... πιπέρι....
* 1 φλ.κρέμα γάλακτος

ΣΠΑΓΓΕΤΙ......
* 1 πακ.σπαγγέτι
* αλάτι
* άφθονο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Βρέχουμε σε νερό ή κρασί τις ξερές φέτες ψωμιού,αφαιρούμε την κόρα και στίβουμε καλά την ψύχα...
Σε μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε πολύ καλά, να "δέσουν"....
Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καφτό λάδι, να κάνουν ωραία κρούστα....

ΣΑΛΤΣΑ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.....
Βάζουμε το λάδι σε πλατειά κατσαρόλα,να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί ελαφρά...
Βάζουμε και τον πελτέ και τον λιώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας με το κουτάλι.....
Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες και 1 ποτήρι νερό...
Ρίχνουμε την κανέλλα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει.....
'Οταν πιει η σάλτσα τα νερά της και "δέσει"  σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει...για λίγο.

ΣΠΑΓΓΕΤΙ
Βάζουμε σε βαθειά κατσαρόλα αρκετό νερό και το αλατίζουμε...
Όταν βράσει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και τα βράζουμε,σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου....
Ανακατεύουμε συχνά μή "κολλήσουν"
Τα κρατάμε ζεστά στο νερό (όχι για πολύ)...δεν τα σουρώνουμε δεν τους ρίχνουμε κρύο νερό...

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ "ΠΑΝΤΡΕΜΑ"
Έχουμε έτοιμα ...σάλτσα....κεφτεδάκια...σπαγγέτι...
Βάζουμε  τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και ανακινούμε τη κατσαρόλα, να αναμιχθούν......
Με πηρούνα "σηκώνουμε" τα μακαρόνια από το ζεστό νερό, στραγγίζοντας το περίσσιο και τα προσθέτουμε στη σάλτσα...
Ανακατεύουμε προσεκτικά να πάρει σάλτσα όλο το σπαγγέτι...και να δέσουν μυρωδιές και γεύσεις !!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο:

  1. Μακαρονάδα με......όλη την "οικογένεια" ;; χαχαχαχ
    (απέναντι στην...."ορφανή" μακαρονάδα ! χαχαχαχαχ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή