Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ


ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

 Με γαλοπούλα και γραβιέρα σε πεντανόστιμη κρέμα μπεσαμελ !!!!


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "πατάτες γεμιστές"

* 6-8 πατάτες μέτριες
* 5 φέτες γαλοπούλα
* 200 γρ.κεφαλογραβιέρα
* μαϊντανός
* 2 κ.σ. βούτυρο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
* 500 γρ.γάλα φρέσκο
* 1 κ.σ. φυτίνη
* 4 κ.σ. αλεύρι (γεμάτες)
* 1 αυγό
* μοσχοκάρυδο...αλάτι.... πιπέρι....


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις πατάτες , με τη φλούδα και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο, αλατισμένο νερό, να τις σκεπάζει...
Τις βράζουμε για μία ώρα περίπου,(εξαρτάται από τη πατάτα),μέχρι να τρυπιούνται με το πηρούνι. Να μη πολυβράσουν.....
Τις ρίχνουμε σε σουρωτήρι, τις στραγγίζουμε και τις βρέχουμε, με κρύο νερό....(θα ξεφλουδίσουν πιο εύκολα)

Περιμένουμε να κρυώσουν....και τις ξεφλουδίζουμε....

Ετοιμάζουμε, εύκολα, τη μπεσαμέλ.....
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα να ζεσταθεί...όχι να κάψει....
Προσθέτουμε...την φυτίνη...το αλεύρι...το μοσχοκάρυδο...αλάτι και πιπέρι.....
Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη, συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα....
Σπάμε το αυγό και το ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας ακόμα πιο γρήγορα....μη "κόψει"
Έχουμε τρίψει το τυρί και το ρίχνουμε και αυτό στην μπεσαμέλ,κρατώντας αρκετό για μετά....
Κόβουμε τις φέτες γαλοπούλας, σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κρέμα...
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε  και αυτόν.....ανακατεύουμε να "στρώσει" η κρέμα.

Κόβουμε τις πατάτες, στη μέση, οριζόντια και τις αδειάζουμε ,με κουταλάκι, προσεκτικά, μη σπάσουν....
Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο και βάζουμε από λίγο στο άνοιγμα κάθε πατάτας.....
Τις αραδιάζουμε σε αντικολλητικό, βουτυρωμένο ταψάκι και τις βάζουμε για 10'..
στο φούρνο, που έχουμε προθερμάνει στους 180*, να κάνουν κρούστα.

Βγάζουμε τις πατάτες και τις γεμίζουμε με κρέμα, αρκετή ώστε να ξεχειλίζει και να καλύπτει
την πατάτα και εξωτερικά....δεν μας πειράζει να χύνεται και στο ταψάκι.....
Ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο τυράκι σε κάθε πατάτα και ψήνουμε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο μας στους 180* για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν !!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Εάν θέλουμε πιο πικάντικη την κρέμα, μπορούμε να βάλουμε ζαμπόν...μπέϊκον κλπ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ : 1. Εάν περισσέψει κρέμα...δεν την πετάμε.....
Παίρνουμε φέτες του τοστ, τις βουτυρώνουμε, και τις ψήνουμε για λίγο στο γκριλ του                     φούρνου μας. Τις βγάζουμε, στρώνουμε επάνω την κρέμα....σκεπάζουμε με τυρί και τις                 ψήνουμε στο γκρίλ μέχρι να λιώσει και να ροδίσουν.....Τις κόβουμε στα 4 και έχουμε                     νοστιμότατες μπουκίτσες....
2. Την ψύχα από τις πατάτες που αδειάσαμε...την κάνουμε μια νόστιμη ομελέτα...
Σε τηγάνι βάζουμε 3 κουτ.σούπας λάδι να ζεσταθεί καλά και     σωτάρουμε τις πατάτες μέχρι να κάνουν κρούστα.
Αλατοπιπερώνουμε....πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη....θρίβουμε       ένα κομμάτι τυρί φέτα... σπάμε 2 αυγά, τα χτυπάμε και σκεπάζουμε την ομελέτα. Όταν ψηθεί από τη μια μεριά την τουμπάρουμε και ψήνουμε και από την άλλη.....
Εννοείται, πως και σε αυτή την περίπτωση, βάζουμε στην ομελέτα ό,τι υλικό θέλουμε.........!!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου