Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Κουραμπιές.....! 
Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα !
Το όνομά του, προέρχεται από την τούρκικη λέξη  "Kurabiye"
που σημαίνει, γλυκό, με αλεύρι-βούτυρο-ζάχαρη άχνη.....!!


εύκολες και γρήγορες συνταγές "κουραμπιέδες"
δείτε το βίντεο της συνταγής ΕΔΩ

ΥΛΙΚΑ

(για 80 τεμάχια περίπου)

* 500 γρ.βούτυρο πρόβειο "λιωμένο"
* 1 φλ.ζάχαρη άχνη
* 150 γρ.αμύγδαλα
* 2 κρόκους αυγών
* 2 βανίλιες
* 1 κ.γλ.μπέϊκιν πάουντερ
* 3 κ.σ.κονιάκ
* 850 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

εύκολες και γρήγορες συνταγές "κουραμπιέδες"
* 1 κιλό ζάχαρη άχνη για την κάλυψη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι...τα απλώνουμε και τα ψήνουμε στον φούρνο μας
στους 170* για 15' μέχρι να ροδίσουν.
Αφού κρυώσουν, τα χοντροκόβουμε...(όχι στο μπλέντερ)

Αναμιγνύουμε στο αλεύρι το μπέϊκιν πάουντερ και το κοσκινίζουμε.

Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μπωλ και τα χτυπάμε, με το μίξερ
για 10-15' να αφρατέψουν και να γίνουν λεία και απαλή κρέμα....
Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα....
Όσο χτυπάμε το μείγμα, ρίχνουμε 6-7 κουταλιές από το αλεύρι, τις βανίλιες και το κονιάκ
Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι, προσθέτοντας
λίγο-λίγο το αλεύρι μας. (Θα το "τραβήξει" όλο....)
Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα.Ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη.

Στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας, λαδόκολλα.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς, ή τους δίνουμε όποιο άλλο σχήμα, μας αρέσει.
Τους αραδιάζουμε στη λαμαρίνα  (με μικρή απόσταση μεταξύ τους,διότι θα φουσκώσουν λίγο)
 και τους ψήνουμε στους 170-180* (ανάλογα το φούρνο) για 25-30' μέχρι να ροδίσουν.
Η ζύμη αυτή γεμίζει δύο λαμαρίνες....40 κομμάτια, περίπου, η κάθε μία.

Όταν κρυώσουν τους "αχνίζουμε" με δυο τρόπους....
~'Η πασπαλίζουμε με άχνη, ένα ταψί και τους στρώνουμε, ξαναρίχνοντας ζάχαρη από πάνω...
~Ή βάζουμε σε μπωλ τη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα τους κουραμπιέδες,λίγους-λίγους, ανακατεύοντας
προσεχτικά,να καλυφθούν από την άχνη.
Και στις δύο περιπτώσεις, τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και ξαναρίχνουμε "πλούσια" ζάχαρη άχνη

Σημείωση :
α. Το μυστικό για επιτυχημένους κουραμπιέδες είναι το αγνό βούτυρο και το χτύπημα με την άχνη, για αρκετή ώρα                                             β. αν δεν μας αρέσει, η μυρωδιά του πρόβειου   βουτυρου μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος με φυτίνη                                                     γ. όταν λέμε "λιωμένο" βούτυρο...έτσι το αγοράζουμε...  δεν το λιώνουμε εμείς,απλά το  κρατάμε σε  θερμοκρασία  δωματίου....


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !!!

2 σχόλια:

  1. εδω κρυφοσεφ......

    εφτειαξα τους κουραμπιεδες....
    βασικα από φοβο μην τους φανε τα σκουπίδια, εκανα πειραματικά, 25 μικρους ....

    τέλειοι βγηκαν !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....25 μπουκιτσες ηταν , που σχεδόν εξαφανισθηκαν... εχουν μεινει μονο 4 !!! Πάμε για την κανονική παρτίδα τωρα που σιγουρευθηκα οτι βγηκαν κουραμπιέδες κι οχι βότσαλα !!!! .....ήδη αισθάνομαι οτι σας συναγωνίζομαι !!! :) ( στον ύπνο μου φυσικα) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή