Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ (Göbek Ηanοum)


ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ   (Göbek Ηanοum)

Ένα γλυκάκι, με φύλλο κρούστας, καρύδια, κανέλλα,
βούτυρο γάλακτος.....σε μυρωδάτο σιρόπι !


"σιροπιαστές μπουκίτσες (Göbek Ηanοum) "
ΥΛΙΚΑ

* 1 πακέτο φύλλο κρούστας
   (450-500γρ.)
* 250 γρ.καρυδόψυχα
* 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
* 1 κ.γλ.κανέλλα
* 1 φλ.βούτυρο γάλακτος

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
* 500 γρ.ζάχαρη (2,5 φλ.)
* 300 ml. νερό (1,5 φλ.νερό)
* 1 βανίλια
* 1 ξυλάκι κανέλλα
* 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
* 1 φέτα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε την καρυδόψυχα. Ρίχνουμε την κανέλλα και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία, να ζεσταθεί χωρίς να κάψει....
Ανοίγουμε τα φύλλα....Θα τα δουλέψουμε ανά τρία.
Βουτυρώνουμε το ένα φύλλο...βάζουμε από πάνω το δεύτερο και ξαναβουτυρώνουμε....
Σκορπίζουμε καρυδόψυχα, προσέχοντας να μή φθάσει στα άκρα.....
Σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο, και βουτυρώνουμε και αυτό.
Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων, προς τα μέσα (περίπου 2 εκ.),και στις 4 πλευρές,
(εκεί που δεν έχουμε ρίξει καρύδι) για να κρατήσουμε τη γέμιση.
Ρολάρουμε τα φύλλα, σφιχτά, φιάχνοντας ένα "δεμένο" ρολλό....

Φθάνοντας στο τέλος του ρολλού, βουτυρώνουμε την άκρη, για να κολλήσει
και το ακουμπάμε, με την ένωση από κάτω.....
Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
(Συνήθως, η συσκευασία των 450-500γρ.δίνει τρία ή τέσσερα ρολλά)
Κόβουμε κάθε ρολλό, κάθετα, σε κομμάτια πάχους 2 εκατοστών και τα αραδιάζουμε στη
λαμαρίνα του φούρνου, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα,(να βλέπουμε τη γέμιση)
Ρίχνουμε σε κάθε κομμάτι από μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Ψήνουμε στους 160* για μία ώρα περίπου (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να χρυσίσουν,
και να μοσχομυρίσει η γέμιση !

Σε κατσαρολάκι, βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το χυμό λεμονιού.
Όταν πάρει βράση το σιρόπι μας, το αφήνουμε για 7' στη φωτιά...
Προς το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού....

Μεταφέρουμε τις μπουκίτσες σε ταψί, χλιαρές...Τις περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να σιροπιαστούν, να "τραβήξουν" για 3-4 ώρες και μετά σερβίρουμε...!!

ΕΔΩ....η συνταγή με εικόνες.....βήμα-βήμα....!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

5 σχόλια:

  1. στις πόσες μπουκιτσες σταματας ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά....χάνεις το μέτρημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μικρή μπουκιά....μεγάλη, γλυκειά, απόλαυση !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί τραγανή γλύκα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή