Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ


ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "χοιρινό με σέλινο"

* 1 κιλό χοιρινή σπάλα (ή μπούτι)
* 1 κιλό σέλινο
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* 2 πατάτες μέτριες (ή μία σελινόριζα)
* αλάτι...πιπέρι...
* 2 αυγά
* 1 λεμόνι χυμός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το σέλινο και το πλένουμε καλά.
Χωρίζουμε τα χοντρά μέρη, από τα φύλλα και τα κόβουμε σε κομμάτια 8-10 εκ.
Κόβουμε μερίδες το κρέας, το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες (ή τη σελινόριζα).Τα διατηρούμε σε νερό...

Σε πλατειά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, να ζεσταθεί και αραδιάζουμε το κρέας.
Το σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά, να κάνει κρούστα και από τις δυο μεριές.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το άσπρο μέρος από τα

φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, να σωταριστούν, μέχρι να μελώσουν.
Ρίχνουμε ζεστο νερό, στην κατσαρόλα να σκεπάσει το κρέας και αλατίζουμε.
Σιγοβράζουμε για 30' περίπου....Όσο μαγειρεύεται το κρέας, ετοιμάζουμε το σέλινο.

Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό με αλάτι να βράσει. Ρίχνουμε τα χοντρά κομμάτια
του σέλινου (και της σελινόριζας αν χρησιμοποιήσουμε) να ζεματιστούν και να βράσουν
για 10' περίπου. Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.Κρατάμε το νερό....

Όταν περάσουν τα 30' που βράσαμε το κρέας, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σέλινο
και τις πατάτες ή τα κομμάτια της σελινόριζας και τα πράσινα μέρη από τα φρέσκα
κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μας.....

Στο νερό που βράσαμε τα χοντρά κομμάτια του σέλινου, βάζουμε και τα φύλλα
να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.Τα προσθέτουμε στο κρέας...
Ενώνουμε όλα τα υλικά βράζοντας το φαγητό μας για 5'-10' ακόμα.....
Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι....

Αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει λίγο και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους.
Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και ζουμάκι από την κατσαρόλα, για να
ταιριάξουμε την θερμοκρασία του αυγολέμονου με του φαγητού μας.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο κρέας και ανακινούμε την κατσαρόλα με
τα χέρια μας (δεν ανακατεύουμε) να πιάσει το αυγολέμονο όλο το φαγητό μας !

Περιμένουμε λίγη ώρα να "δέσουν" γεύσεις και αρώματα και σερβίρουμε !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :Όταν βράσει και μαλακώσει το κρέας μας με τα κρεμμυδάκια και πριν
                 ρίξουμε το σέλινο με τις πατάτες, ή τη σελινόριζα μπορούμε να το βγάλουμε
                 σε πιάτο, για να αφήσουμε χώρο στην κατσαρόλα για τα υπόλοιπα υλικά
                 και το ξαναβάζουμε μαζί με τα βρασμένα φύλλα....

ΕΔΩ....η συνταγή με εικόνες....βήμα-βήμα...!
               
               
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου