ΜΟΥΧΑΛΕΜΠΙ
Κρέμα εξ Ανατολής !! Ελαφριά...γευστική...με άρωμα μαστίχας!
ΥΛΙΚΑ
* 1 lit γάλα
* 100 γρ. κορν φλάουρ
* 70 γρ. ζάχαρη
* 1/2 κ.γλ. μαστίχα σκόνη
~~ Σερβίρεται με κανέλα...
ή ανθόνερο και ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα να ζεσταθεί λίγο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σε μπωλάκι βάζουμε το κορν φλάουρ . Παίρνουμε, με μια κουτάλα, από την κατσαρόλα, λίγο χλιαρό γάλα και το ρίχνουμε στο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα (αυγοδάρτη) να διαλυθεί καλά.
Βάζουμε στο κατσαρολάκι τη ζάχαρη και όσο ζεσταίνεται το γάλα, ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Προσθέτουμε τη μαστίχα και το διαλυμένο κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Τη σερβίρουμε ως εξής :
*Βρέχουμε ένα πυρεξάκι και χωρίς να το σκουπίσουμε, ρίχνουμε μέσα την κρέμα (το βρέξιμο, βοηθάει να μη κολλήσει....) Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και την κόβουμε κομμάτια. Στα κομμάτια που σερβίρουμε πασπαλίζουμε κανέλα ή τα ραντίζουμε με ανθόνερο και ζάχαρη άχνη.
*Βρέχουμε φορμάκια και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με κανέλα ή ανθόνερο και ζάχαρη άχνη.
* Ή απλά τη σερβίρουμε σε μπωλάκια και την τρώμε ζεστή, με κανέλα!
Σημείωση :
Οι δόσεις των υλικών αλλιώς....* 4 ποτήρια γάλα * 6-7 κ.σ. (γεμάτες) κορν φλάουρ * 4 κ.σ. ζάχαρη * 1/2 κ.γλ. μαστίχα σκόνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Κρέμα εξ Ανατολής !! Ελαφριά...γευστική...με άρωμα μαστίχας!
"μουχαλεμπί" |
* 1 lit γάλα
* 100 γρ. κορν φλάουρ
* 70 γρ. ζάχαρη
* 1/2 κ.γλ. μαστίχα σκόνη
~~ Σερβίρεται με κανέλα...
ή ανθόνερο και ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα να ζεσταθεί λίγο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σε μπωλάκι βάζουμε το κορν φλάουρ . Παίρνουμε, με μια κουτάλα, από την κατσαρόλα, λίγο χλιαρό γάλα και το ρίχνουμε στο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα (αυγοδάρτη) να διαλυθεί καλά.
Βάζουμε στο κατσαρολάκι τη ζάχαρη και όσο ζεσταίνεται το γάλα, ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Προσθέτουμε τη μαστίχα και το διαλυμένο κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Τη σερβίρουμε ως εξής :
*Βρέχουμε ένα πυρεξάκι και χωρίς να το σκουπίσουμε, ρίχνουμε μέσα την κρέμα (το βρέξιμο, βοηθάει να μη κολλήσει....) Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και την κόβουμε κομμάτια. Στα κομμάτια που σερβίρουμε πασπαλίζουμε κανέλα ή τα ραντίζουμε με ανθόνερο και ζάχαρη άχνη.
*Βρέχουμε φορμάκια και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με κανέλα ή ανθόνερο και ζάχαρη άχνη.
* Ή απλά τη σερβίρουμε σε μπωλάκια και την τρώμε ζεστή, με κανέλα!
Σημείωση :
Οι δόσεις των υλικών αλλιώς....* 4 ποτήρια γάλα * 6-7 κ.σ. (γεμάτες) κορν φλάουρ * 4 κ.σ. ζάχαρη * 1/2 κ.γλ. μαστίχα σκόνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου