Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ


ΥΛΙΚΑ

* 1,5-2 κιλ. παντσέτα χοιρινή χ.κ.
* 2 κ.σ. μουστάρδα
* 10 φέτες ζαμπόν
* 200 γρ. γραβιέρα
* 1 πιπεριά πράσινη (ή κόκκινη)
* αλάτι...πιπέρι...
* mix μπαχαρικών για bbq
"χοιρινή παντσέτα γεμιστή"
* 3-4 καλαμάκια για σουβλάκι
* λάδι
ΠΑΤΑΤΕΣ
* 1 κιλό πατάτες
* 1/3 φλ. λάδι
* 1 φλ.μπύρα
* 1/2 κ. γλ. κύμινο
* ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας, ένα "ανοιχτό" κομμάτι χοιρινής παντσέτας χωρίς κόκκαλο, κατάλληλο για ρολό γεμιστό.
Επίσης τού ζητάμε να μας κόψει ένα κομμάτι δίχτυ, από αυτό που φτιάχνει τα ρολά. Είναι προτιμότερο να γεμίσουμε και να τυλίξουμε το κρέας μόνοι μας, στο σπίτι, επιλέγοντας τα υλικά και τον τρόπο.
Ακουμπάμε στον πάγκο το κρέας ανοιχτό. Βάζουμε επάνω τη μουστάρδα και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

Στρώνουμε τις φέτες τού ζαμπόν...Έχουμε κόψει ροδέλες τις πιπεριές και τις βάζουμε πάνω από το ζαμπόν...Καλύπτουμε με το τυρί, που έχουμε κόψει σε φέτες. Φροντίζουμε να μή φτάνουν στα άκρα, για να μπορέσουμε να τυλίξουμε το ρολό, χωρίς να "ξεχυλίσει" η γέμιση. Δεν χρειάζεται αλατοπίπερο και μπαχαρικά, διότι η μουστάρδα θα δώσει στη γέμιση, τη γεύση που χρειάζεται. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Το αλέιφουμε με λίγο λάδι. Σκορπίζουμε στον πάγκο το mix μπαχαρικών. Ακουμπάμε επάνω το ρολό και το κυλάμε, να κολλήσουν οι κόκκοι στο κρέας. Μπήγουμε τα καλαμάκια, με τέτοιο τρόπο, που να κρατάνε το ρολό και να μη ξετυλίξει. Το αφήνουμε (σκεπασμένο) για μία ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τις πατάτες...
Τις καθαρίζουμε, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες σε λεκάνη. Βάζουμε το κύμινο, τη ρίγανη, το λάδι και τη μπύρα. Αλατοπιπερώνουμε...Ανακατεύουμε καλά...
Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο. Αφαιρούμε τα καλαμάκια και το βάζουμε στο δίχτυ. Το ακουμπάμε σε γάστρα ή σε βαθύ ταψί που σκεπάζει. Βάζουμε γύρω του τις πατάτες και περιχύνουμε με τα υγρά τους.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200* για 2 ώρες περίπου. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι το ρολό να κάνει ροδοψημένη τραγανή κρούστα. Δοκιμάζουμε αν το κρέας μας είναι έτοιμο-ψημένο εσωτερικά- με ένα καλαμάκι. Πρέπει, όταν το τρυπήσουμε, να βγάλει, καθαρά, διάφανα, ζουμερά υγρά.
Αφαιρούμε προσεκτικά το ρολό (να μη χάσουμε την τραγανή κρούστα) και το κόβουμε φέτες.
Το σερβίρουμε σε πιατέλα ζεστό και το  συνοδεύουμε  με τις πεντανόστιμες πατατούλες !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο: