Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

"λαχανόρυζο λεμονάτο"
ΥΛΙΚΑ

* 1 μέτριο λάχανο
* 1 κρεμμύδι
* 1/2 φλ. ρύζι
* 1/2 φλ. λάδι
* 1/2 φλ. μαϊντανός
* 1/ φλ. άνιθος
* 1/2 φλ. σέλινο
* 2 λεμόνια χυμός
* αλάτι....πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα πλένουμε καλά.
Αφαιρούμε από το λάχανο τα σκληρά κομμάτια και το χοντροκόβουμε.
Χοντροκόβουμε επίσης και το σέλινο και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνιθο.
Βάζουμε το λάδι σε πλατειά κατσαρόλα, να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε να μελώσει. Προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε μέχρι να "κάτσει".
Βάζουμε και το ρύζι και σωτάρουμε όλα τα υλικά για 2-3'...Ρίχνουμε το σέλινο, τον μαϊντανό και τον άνιθο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό, να μισοσκεπάσει το φαγητό μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε (20-30' περίπου) μέχρι να "σπάσει" το ρύζι, να μαλακώσει το λάχανο και να πιει τα υγρά του. Σβήνουμε τη φωτιά. Στύβουμε τα λεμόνια και ρίχνουμε τον χυμό στο φαγητό. Ανακινούμε, σκεπάζουμε και περιμένουμε το φαγητό μας, να δέσει τα υλικά του.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου