ΠΩΣ ΘΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ
ΜΕ ΦΥΤΙΚΕΣ ΒΑΦΕΣ!
1. ΚΟΚΚΙΝΟ
Βράζουμε 3-4 φλιτζάνια καθαρισμένο και ψιλοκομμένο παντζάρι (τη ρίζα) με 3 κ.σ. ξύδι. Σουρώνουμε και βάζουμε στο ζουμί τα αυγά. Τα σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
(φοράμε γάντια διότι το παντζάρι θα βάψει και τα...χέρια μας emoticon smile )
2. ΚΙΤΡΙΝΟ
Βράζουμε για μισή ώρα, σε αρκετό νερό (όσο υπολογίζουμε πως χρειάζονται τα αυγά μας για να βράσουν) 5 κ.σ. κιτρινόρυζα (κουρκουμά) με 2 κ.σ. ξύδι. Σουρώνουμε και βάζουμε τα αυγά μας να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
3. ΠΡΑΣΙΝΟ
Για πράσινο χρώμα στα αυγά μας, τα σιγοβράζουμε με σπανάκι ή μαϊντανό, μέχρι να πάρουν την απόχρωση που επιθυμούμε...(όχι λιγότερο από 15 λεπτά)
4. ΜΩΒ
Για μωβ χρώμα χρισιμοποιούμε το...κόκκινο λάχανο. Υπολογίζουμε 250 γρ. λάχανο ανά 4 αυγά. Τα βράζουμε μαζί για 20'.Τα αφήνουμε στο νερό για 5-6 ώρες (μέσα στο ψυγείο) μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε.
Εναλλακτικά....
Βράζουμε τα αυγά....Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε τη φυσική βαφή μας και όταν κρυώσει, τη ρίχνουμε πάνω στα αυγά (να τα σκεπάσει) Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο, για όσο χρόνο χρειάζονται τα αυγά μας, να πάρουν το χρώμα που επιθυμούμε.
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ....
πώς θα τα καθαρίσουμε ??
Δ
Δεν τα πλένουμε ποτέ σε νερό,διότι τραβάνε πολλή υγρασία και μαυρίζουν....
Υπάρχουν δύο τρόποι...
α) ο εύκολος τρόπος...με υγρή πετσετούλα απλά τα... καθαρίζουμε προσεκτικά...!
β) με το ένα χέρι κρατάμε το μανιτάρι ανάποδα...και με το άλλο κουνάμε ελαφρά το κοτσανάκι,να βγει...δημιουργείται ένα κενό....ξεφλουδίζουμε το μανιτάρι.από το κενό προς τα έξω....!με το μανιτάρι.από το κενό προς τα έξω....!
______________________________________________________
ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ.....
Η διαδικασία για να λιώσουμε τη σοκολάτα.
Τί πρέπει να γνωρίζουμε.....
* Η σοκολάτα είναι ευαίσθητη στη
θερμότητα...Δεν πρέπει να έρχεται
σε επαφή με τη φωτιά, γι' αυτό, τη
λιώνουμε με τη διαδικασία "μπεν μαρί"
* Χρησιμοποιούμε 2 σκεύη. Στο ένα
(κατσαρολάκι) βάζουμε νερό, 3-4 εκ.
να βράσει.
Μόλις κοχλάσει, χαμηλώνουμε
τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει.
Στο δεύτερο σκεύος (μπωλ) βάζουμε τη
σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια,
για να λιώσει εύκολα και το ακουμπάμε
στο κατσαρολάκι, με τρόπο που να μην
έρχεται σε επαφή με το νερό.
* Ανακατεύουμε τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει,
προσέχοντας μη πέσει μέσα νερό,
διότι θα σκληρύνει και θα θαμπώσει.
___________________________________________________
ΑΥΓΑ...........
Ξέρουμε να "διαβάσουμε" τη σφραγίδα με τον κωδικό, που φέρουν τα αυγά και αναφέρεται στην προέλευση και στον τρόπο παραγωγής ??
Κάθε κωδικός αποτελείται από 4 σημάνσεις :
Α.τρόπος εκτροφής....
Β.χώρα προέλευσης...
Γ+Δ. μονάδα+κωδικός παραγωγού.....
Α...Οι τρόποι εκτροφής διακρίνονται με τέσσερις αριθμούς :
0. βιολογική εκτροφή
1. ελευθέρας βοσκής
2. αχυρώνας (κοτέτσι)
3. κλωβοστοιχία (κλουβιά όπου βρίσκονται, κλεισμένες μαζικά, οι κότες μόνο για να παράγουν αυγά...)
Β... γράμματα που δείχνουν τη χώρα πχ. EL
Γ+Δ....δεν μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα....
παράδειγμα :
(τυχαίος) ΚΩΔΙΚΟΣ...1EL32759
Αυγό Ελευθέρας βοσκής, Ελληνικό.......
Στη συσκευασία, μεταξύ των άλλων πρέπει να αναφέρεται και το ΒΑΡΟΣ των αυγών....Πώς το γνωρίζουμε ?
S = μικρό <53γρ.
M = μεσαίο 53-63γρ.
L = μεγάλο 63-73γρ.
XL = πολύ μεγάλο >73γρ.
Εάν υπάρχει στη συσκευασία η ένδειξη EXTRA, αυτό σημαίνει ότι τα αυγά είναι μέχρι 9 ημερών από την ωοτοκία !
________________________________________________________________
ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΤΕΡΑΚΙΑ...
που θα χρησιμοποιήσουμε ......
για το κοκορέτσι...τα γαρδουμπάκια...τη μαγειρίτσα.....
Τα έντερα χρειάζονται πολύ καλό καθάρισμα..
Διαδικασία κουραστική...."αγγαρεία"...αλλά απαραίτητη !!!
Το πρώτο που θα κάνουμε είναι να τα πλύνουμε πολύ καλά, με άφθονο νερό και ξύδι και να τα ρίξουμε σε σουρωτήρι....Στο σημείο αυτό, ξεκινάει το γύρισμα, η διαδικασία της.....υπομονής !
Προτείνουμε 3 τρόπους.....
Α. Για το γύρισμα αυτό, το πιο χρονοβόρο και της...υπομονής.... θα χρειαστούμε ένα ξυλάκι καθαρό και λείο ή μολύβι... καλαμάκι...στυλό... βελόνα πλεξίματος...(όχι από τη μύτη, για να μη τρυπήσουμε τα εντεράκια....)
Α. Για το γύρισμα αυτό, το πιο χρονοβόρο και της...υπομονής.... θα χρειαστούμε ένα ξυλάκι καθαρό και λείο ή μολύβι... καλαμάκι...στυλό... βελόνα πλεξίματος...(όχι από τη μύτη, για να μη τρυπήσουμε τα εντεράκια....)
Παίρνουμε την άκρη του έντερου, την διπλώνουμε και την σπρώχνουμε προς τα μέσα...Με το ένα χέρι, κρατάμε το ξυλάκι και με το άλλο, βοηθάμε να περάσει, η διπλωμένη άκρη του έντερου, στο ξυλάκι, σπρώχνοντάς την, στο εσωτερικό φέρνοντας το μέσα-έξω...το αφήνουμε να πέφτει, προς τα πίσω σε λεκάνη.... Αν το τρυπήσουμε, εκεί το κόβουμε και πιάνουμε πάλι άλλη άκρη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Αφού τα γυρίσουμε τα πλένουμε με άφθονο νερό, πολλές φορές...
Β. Παίρνουμε ένα μικρό χωνί με λεπτή άκρη και το βάζουμε στην άκρη του έντερου. Βάζουμε το χωνί κάτω από την βρύση, με το νερό να τρέχει συνέχεια στο εσωτερικό του έντερου και με τα δάχτυλά μας, βοηθάμε να φύγουν οι ακαθαρισίες....αυτο γίνεται αρκετές φορές, μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Περνάμε ξύδι από το χωνί, στο έντερο, και πάλι νερό.
Γ. Ο πιο εύκολος τρόπος και ίσως ο πιο...καθαρός....Με την άκρη ενός ψαλιδιού, κόβουμε κατά μήκος τα εντεράκια και τα πλένουμε πολύ καλά, με άφθονο νερό.....
Σε όλες τις διαδικασίες καθαρίσματος....αφού τα γυρίσουμε, τα πλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό...Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και χυμό από 2-3 λεμόνια, για να ασπρίσουν και να σφίξουν, οπότε θα τα δουλέψουμε πιο εύκολα στο τύλιγμα....Τα αφήνουμε στο νερό, 2-3 ώρες, στο ψυγείο.
Καλή...επιτυχία !!
Αφού τα γυρίσουμε τα πλένουμε με άφθονο νερό, πολλές φορές...
Β. Παίρνουμε ένα μικρό χωνί με λεπτή άκρη και το βάζουμε στην άκρη του έντερου. Βάζουμε το χωνί κάτω από την βρύση, με το νερό να τρέχει συνέχεια στο εσωτερικό του έντερου και με τα δάχτυλά μας, βοηθάμε να φύγουν οι ακαθαρισίες....αυτο γίνεται αρκετές φορές, μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Περνάμε ξύδι από το χωνί, στο έντερο, και πάλι νερό.
Γ. Ο πιο εύκολος τρόπος και ίσως ο πιο...καθαρός....Με την άκρη ενός ψαλιδιού, κόβουμε κατά μήκος τα εντεράκια και τα πλένουμε πολύ καλά, με άφθονο νερό.....
Σε όλες τις διαδικασίες καθαρίσματος....αφού τα γυρίσουμε, τα πλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό...Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και χυμό από 2-3 λεμόνια, για να ασπρίσουν και να σφίξουν, οπότε θα τα δουλέψουμε πιο εύκολα στο τύλιγμα....Τα αφήνουμε στο νερό, 2-3 ώρες, στο ψυγείο.
Καλή...επιτυχία !!
_________________________________________________________________________
ΧΑΜΟΜΗΛΙ............
(από τις ελληνικές λέξεις : χαμαί+μήλον)
Γνωστή η χρήση του σε αρχαία Ελλάδα...Αίγυπτο...Ρώμη...
Αντιβακτιριδιακό.....Αντιφλεγμονώδες.....Χαλαρωτικό.....!!!
α) κάνετε κομπρέσες με χαμομήλι για κουρασμένα και πρησμένα μάτια !
β) πιείτε ένα φλυτζάνι χαμομήλι ....ηρεμεί τον οργανισμό, καταπραϋνει το στομάχι !
γ) ένα φλυτζάνι χαμομήλι με λίγο μέλι, καταπολεμά τις αϋπνίες !
* Ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθάει στο κρυολόγημα και τις ιώσεις....
* Έχει αντισπασμωδικές δράσεις...(κράμπες, πόνοι περιόδου...)
_______________________________________________________
Πώς θα αποστειρώσουμε τα βαζάκια
για τις μαρμελάδες και τα γλυκά μας.............
Α. Πλένουμε καλά τα βάζα,τα τουμπάρουμε να στραγγίξουν και τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου (ανάποδα),όπου έχουμε στρώσει μια πετσέτα. Σε θερμοκρασία 120* για 15-20'. Αφού στεγνώσουν τελείως και όσο είναι ζεστά ακόμα, τα
γεμίζουμε, κλείνουμε με τα καπάκια καλά και τα αναποδογυρίζουμε, μέχρι να κρυώσουν.'Οταν κρυώσει ο ζεστός αέρας, θα "τραβήξει" το καπάκι και θα κλείσουν αεροστεγώς !
(λίγο πριν αρχίσουμε το γέμισμα αποστειρώνουμε και τα καπάκια,στον φούρνο,αλλά για λιγότερο χρόνο,με προσοχή στα υλικά που αλειώνονται)
Β. Πλένουμε με ζεστό νερό και σαπούνι, καλά τα βάζα....τα γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση και τα βάζουμε στον φούρνο μικροκυμμάτων, στην μεγαλύτερη θερμοκρασία για 5 λεπτά.....τα βγάζουμε προσεκτικά να μη καούμε, όταν είμαστε έτοιμες να τα γεμίσουμε...Προσοχή στα καπάκια διότι δεν μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμμάτων...(τα βράζουμε σε ζεστό νερό για 10'...τα χρησιμοποιούμε τελείως στεγνά)
Γ. Μπορούμε να βράσουμε πριν, για 15 λεπτά,σε κατσαρόλα βάζα και καπάκια και να τα βάλουμε μετά στον φούρνο, να στεγνώσουν εντελώς.(Όπως είπαμε..ΠΡΟΣΟΧΗ στα καπάκια )
ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ,ΘΕΛΟΥΜΕ,ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΤΟ ΒΑΖΟ !!
____________________________________
ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Μετά από έρευνες του UCLA της Αμερικής,βρέθηκε ότι το μπρόκολο
περιέχει μια χημική ουσία (σουλφοραφάνη) η οποία βοηθάει στην πρόληψη
φλεγμονών του αναπνευστικού συστήματος. Το μπρόκολο προκαλεί αύξηση
αντιοξειδωτικών ενζύμων,τα οποία μειώνουν κατά πολύ τα βλαβερά αποτελέσματα
της ατμοσφαιρικής μόλυνσης.
_______________________________________________________
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ=ΧΡΥΣΟΣ !
με τον χρυσό......Τα χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και πλήρωναν με αυτά
φόρους....λύτρα....Μπαχαρικό κύριο, εκείνης της εποχής, το πιπέρι....το οποίο
έφερε
στην Ελλάδα από την Ινδία ο Μέγας Αλέξανδρος τον 4ο αιώνα !!!
____________________________________
ΥΠΕΡΤΑΣΗ ;;;;;
Η υψηλή πίεση σχετίζεται με την υψηλή πρόσληψη νατρίου και την χαμηλή καλίου
Φάε τρόφιμα πλούσια σε κάλιο και φτωχά σε νάτριο...
ΦΡΟΥΤΑ :
μπανάνα...πορτοκάλι...αχλάδι...μήλο...αβοκάντο....πεπόνι....κ.α.
ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ :
λάχανο...σπανάκι...μαρούλι....μανιτάρια....πατάτα.....μϊντανός...κ.α.
ΨΑΡΙΑ :
μπακαλιάρος...τόνος....σαρδέλα....πέστροδα....σολομός....
Ξηροί Καρποί...όχι επεξεργασμένοι.............
_______________________________________________________
AVOCADO
Καταπολεμά τον διαβήτη
Μειώνει τη χοληστερίνη
Ρυθμίζει τη πίεση
Απαλύνει το δέρμα
_______________________________________________________
ΜΠΑΝΑΝΑ
Προστατεύει τη καρδιά μας
Μαλακώνει τον βήχα
Δυναμώνει τα κόκαλα
Ρυθμίζει τη πίεση
Σταματά τη διάρροια
_______________________________________________________
ΜΕΖΟΥΡΕΣ ΚΑΙ....ΒΑΡΟΣ !
(ενδεικτικά)
1 φλυτζάνι λάδι = 195γρ.
1 # ζάχαρη = 212γρ
1 # γάλα = 227γρ
1 # αλεύρι = 130γρ
1 # νερό = 208γρ
Η λεπτομέρεια στα γραμμάρια είναι "σχετική".....μπορούμε όμως να υπολογίσουμε.......συγκρίνοντας τις διαφορές στο βάρος.....!
_______________________________________________________
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ......
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ.....
χρώμα ροζ... με λεπτές ίνες... και λίπος έντονο λευκό......
ΒΟΔΙΝΟ.......
χρώμα έντονο κόκκινο...λίπος λευκό προς ελαφρύ ροζ......
ΧΟΙΡΙΝΟ.....
χρώμα ροζ-γκρί...λίπος λευκό και σφικτό
ΑΡΝΙΣΙΟ....
χρώμα ροζ προς κόκκινο...λίπος έντονο λευκό......
________________________________________________________
ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ σε υδατάνθρακες,λίπος,θερμίδες (στα 100γρ τροφής)
( ενδεικτικά)
ΤΡΟΦΗ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΛΙΠΟΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ
ΑΥΓΟ........................................ -- .......................12.50.................170
ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΞΕΡΑ...................17.......................52......................600
ΓΑΛΑ ΑΓΕΛΑΔΑΣ......................5........................3.60....................68
ΖΑΧΑΡΗ................................... 100..................... -- .....................400
ΚΡΕΑΣ ΧΟΙΡΙΝΟ....................... -- ....................32,50..................350
ΚΑΚΑΟ..................................... 40......................28......................472
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ....... -- ...................... 3........................90
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ.......................... 10.80..................0,10....................40
ΤΟΜΑΤΕΣ................................ 4........................0.30....................22
ΠΑΤΑΤΕΣ................................ 20,70...................0,10....................90
ΡΥΖΙ........................................ 74,85...................1,50...................345
ΨΩΜΙ...................................... 51,40...................1,50...................280
_______________________________________
ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Η καλή λειτουργία του οργανισμού μας,εξασφαλίζεται με την κ α λ ή και
ι σ ο ρ ρ ο π η μ έ νη διατροφή.........!
ΚΑΛΗ διατροφή σημαίνει ότι δίνουμε στον οργανισμό μας,τις ουσίες που χρειάζονται για την ανάπτυξη και συντήρησή του............
ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ διατροφή σημαίνει ότι δίνουμε τις ουσίες αυτές στις κατάλληλες ποσότητες και αναλογίες,ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του !
Υδατάνθρακες.......δηλαδή το άμυλο και το σάκχαρο.Οργανικές ενώσεις κυρίως φυτικής προέλευσης.
Βρίσκονται στο ψωμί...τα όσπρια...τις πατάτες....διάφορα φρούτα.....το γάλα.....κλπ
Λίπη και έλαια.......φυτικής και ζωικής προέλευσης.
Βρίσκονται στους λιπαρούς ιστούς του κρέατος...το γάλα...το τυρί...τα ψάρια....κλπ
Πρωτείνες ή λευκώματα......φυτικής και ζωικής προέλευσης.
Βρίσκονται στα αυγά...το γάλα...το κρέας...τα ψάρια...τα όσπρια...κλπ
Μεταλλικά άλατα...... (ασβέστιο,σίδηρος....) Βρίσκονται στους κρόκους των αυγών...τα χόρτα...τα φρούτα...
το γάλα....κλπ
Βιταμίνες......πολυτιμώτατες ουσίες,οι οποίες παίζουν ρυθμιστικό ρόλο στη λειτουργία του οργανισμού !
______________________________________
ΟΣΠΡΙΑ
Το βασικό πλεονέκτημα των οσπρίων είναι ο θαυμάσιος συνδυασμός υψηλών επιπέδων φυτικών ινών και χαμηλών επιπέδων λιπαρών.
Επιπλέον, έχουν υψηλή διατροφική αξία, μεγάλη περίοδο συντήρησης και πολύ χαμηλό κόστος.
Ο ευεργετικός τους ρόλος για την ανθρώπινη υγεία εντοπίζεται στην πρόληψη κυρίως των καρδιοπαθειών, του σακχαρώδους διαβήτη και πιθανότατα του καρκίνου.!
______________________________________
ΤΑ ΕΠΤΑ "ΜΗ"
ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ....
"- Μην καπνίσετε: Ειδικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι το ένα τσιγάρο μετά το φαϊ ισούται με 10 !!!!
- Μην φάτε αμέσως φρούτα: Θα προκαλέσουν φούσκωμα στο στομάχι.
- Μην πιείτε τσάι: θα κάνει τις πρωτεΐνες του φαγητού μας πιο σκληρές, και θα γίνουν πιο δύσπεπτες.
- Μην χαλαρώσετε τη ζώνη/Μην ξεκουμπώσετε ρούχα: Θα στρίψει και θα μπλοκάρει το έντερο.
- Μην κάνετε μπάνιο:. Με αυτό το τρόπο η πέψη εξασθενεί.
- Μην περπατήσετε. Το περπάτημα θα αποτρέψει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών του φαγητού μας.
- Μην κοιμηθείτε αμέσως: Δε θα γίνει σωστή πέψη, οπότε θα έχουμε γαστρεντερολογικές λοιμώξεις. "
_______________________________________
ΠΩΣ ΘΑ ΦTΙΑΞΕΤΕ ΑΛΜΗ...
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΗ ΦΕΤΑ.....
Σε 1 λίτρο νερό βάζουμε 70 γραμμάρια αλάτι (12 !! κουταλάκια) και θερμαίνουμε το διάλυμα αυτό μέχρι τους 85-90 βαθμούς κελσίου για 30 δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το διάλυμα στο ψυγείο για να κρυώσει.....
Όταν αποκτήσει την επιθυμητή θερμοκρασία των 4 βαθμών κελσίου είναι έτοιμη η άλμη μας για να βάλουμε τη φέτα μας. !
________________________________________
κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καρδιολογικός κίνδυνος μειώνεται κατά 31% κατά μέσο όρο
για όσους πίνουν περίπου μια μπύρα την μέρα, επειδή αυξάνει τα επίπεδα της HDL.
Όπως και στην περίπτωση του κρασιού, ο κίνδυνος αυξάνεται για την καρδιά, όταν αυξάνεται η κατανάλωση μπύρας !!
_________________________________________
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Το ελαιόλαδο όχι μόνον προστατεύει την καρδιά αλλά και βοηθά στην καλή λειτουργία πολλών οργάνων ή δρα ευεργετικά σε μια σειρά ασθενειών. Μειώνει τη χοληστερόλη, έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει από καρκίνους, βοηθά τη λειτουργία του ήπατος, είναι ιδανικό για τη διατροφή των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη και τόσα άλλα.....
Δοκιμάστε αντί για βούτυρο στο πρωινό σας...να φάτε μια φέτα ψωμί με ελαιόλαδο....!!
_______________________________________________________________
Περιέχουν άφθονα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, όπως το κάλλιο, που βοηθά στην καλή λειτουργία των καρδιακών μυών και στην έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας..... ενώ ο ψευδάργυρός τους ενισχύει το ανοσοποιητικό. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σελήνιο, θεωρείται ότι έχουν και αντικαρκινική δράση...!!
______________________________________________________________
" ΣΥΝΤΑΓΗ"
ΓΙΑ ΔΕΡΜΑ ........."ΜΕΤΑΞΙ"
"ΕΞΥΠΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ"
Νιώθετε το δέρμα σας αφυδατωμένο από το κρύο; Με 3/4 του φλιτζανιού ζωμό αγγουριού & 1/4 του φλιτζανιού ροδόνερο...
Θα αποκτήσετε και πάλι δέρμα μετάξι ....!!
__________________________________________________________________
ΠΩΣ ΘΑ ΝΙΩΣΕΤΕ......ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟΙ !
-Ξηροί καρποί.....είναι καλές πηγές φυτικών ινών,που κόβουν την όρεξη...διότι ....καίγονται σιγά-σιγά και μένουν στο στομάχι πολύ περισσότερο......
-Ξύδι......κρατάει μακριά το αίσθημα της πείνας....μειώνει το γλυκαιμικό δείκτη,κάτι που σημαίνει,ότι μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε περισσότερο χορτάτοι....
-Καυτερές τροφές.....μελέτες έχουν δείξει ότι τα πικάντικα τρόφιμα,αυξάνουν τον μεταβολισμό,οπότε σας κρατούν επιπλέον χορτάτους
-Νερό......ένα ποτήρι νερό,πριν το φαγητό είναι καλή κίνηση,διότι δημιουργεί αίσθηση μερικού κορεσμού της πείνας....
_______________________________________________________________
ΜΕΛΙ
Μια κουταλιά της σούπας μέλι έχει περίπου 60 θερμίδες ...
Το μέλι ενισχύει, τον μεταβολισμό μας....
Είναι ευεργετικό για τις στομαχοεντερικές παθήσεις...
Συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος....
Είναι ευεργετικό για τις ρινοφαρρυγγικές παθήσεις....
Με τη μορφή καταπλάσματος, ανακουφίζει από τα εγκαύματα. ...
____________________________________________________________________
Νέα μελέτη κινέζων επιστημόνων....διαπίστωσε
ότι η καθημερινή κατανάλωση καφε (4-5 φλυτζάνια)
προστατεύει απο τον διαβήτη τύπου 2 (ενηλίκων).....
Ένα φλυτζάνι καφέ την ημέρα απομακρύνει κατά 7%
τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη Τ2...!
__________________________________________________________________________
1 απλό χάμπουργκερ= 300 θερμίδες
1 μερίδα (μικρή) πατάτες τηγανιτές=400 θερμίδες
1 κομμάτι πίτσας=350/400 θερμίδες
1 μπουκαλάκι (500ml) coca=200 θερμίδες
Υπολογίστε...και μη παίρνετε αψήφιστα ένα φαγητό "στο πόδι" !
__________________________________________________________________________
ΤΑ ΑΥΓΑ..... ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ !
Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε σε υπέρβαρους ανθρώπους,
εκείνοι που το πρωί έτρωγαν δύο αυγά πεινούσαν λιγότερο, .
έχασαν πιο πολλά κιλά αλλά και πόντους και δήλωναν γεμάτοι
ενέργεια σε σχέση με αυτούς που έτρωγαν ένα κουλούρι
(ίδιας μάζας βάρους και θερμιδικής αξίας). Βλέπετε τα αυγά
είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και η κατανάλωσή τους σας . .
«γεμίζει», με αποτέλεσμα να μην επιθυμείτε κατά τη διάρκεια
της ημέρας φαγητά γεμάτα λιπαρά και σάκχαρα.
_________________________________________________________________________
ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΚΑΙ....ΛΙΧΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ !!!!!!!!!!!!!!
Φάρμακο για τον οργανισμό θεωρούν πλέον οι επιστήμονες την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, σε μικρές πάντα δόσεις...
Σύμφωνα με έρευνα πανεπιστημίου της Βοστόνης η μαύρη σοκολάτα μειώνει την κακή (LDL) χοληστερόλη, βελτιώνει την κατάσταση των αγγείων και αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη των κυττάρων με αποτέλεσμα να συμβάλλει στη μείωση της πίεσης. ..!
__________________________________________________
Βοηθά στη πέψη
Μειώνει τη χοληστερίνη
Προστατεύει τη καρδιά μας
Σταθεροποιεί το ζάχαρο
Προστατεύει από Ηπατίτιδες ...
__________________________________________________________________________
ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
To πρωί....αντί για καφέ πιείτε.......
ΝΕΡΟ με χυμό απο φρέσκο ΛΕΜΟΝΙ....
- Θα καθαρίσετε τον οργανισμό σας από τις τοξίνες.....
- Προστατεύεστε από αλλεργίες και εποχιακές επιδημίες....(γρίπη...)
- Θα κάνετε καλό στο δέρμα και τα μαλλιά σας !!
__________________________________________________________________
ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ
Σημαντικό και σε θέματα μεταβολισμού
Πίνοντας 4 φλιτζάνια τσάι την ημέρα, μπορούμε να χάσουμε περισσότερα από 3 κιλά μέσα σε 8 εβδομάδες.....
__________________________________________________________________
ΦΑΚΕΣ
Θα σας κάνουν… σιδερένιους
Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές μπορεί να καλύψει το 35% των ημερησίων αναγκών σας σε σίδηρο.
Πρέπει να γνωρίζετε, ότι όταν λείπει από τον οργανισμό μας ένα θρεπτικό συστατικό, ο μεταβολισμός μας επιβραδύνει.
Για να απορροφήσει ο οργανισμός καλύτερα τον σίδηρο
πρέπει να συνδυάσουμε τις φακές, με λεμόνι, ντομάτες,
κρεμμύδι, πιπεριές, λευκό κρασί.....
Δυσκολεύουν την απορρόφηση, το κόκκινο κρασί, τα
προϊόντα ολικής, τυρί φέτα.....
Πρέπει να γνωρίζετε, ότι όταν λείπει από τον οργανισμό μας ένα θρεπτικό συστατικό, ο μεταβολισμός μας επιβραδύνει.
Για να απορροφήσει ο οργανισμός καλύτερα τον σίδηρο
πρέπει να συνδυάσουμε τις φακές, με λεμόνι, ντομάτες,
κρεμμύδι, πιπεριές, λευκό κρασί.....
Δυσκολεύουν την απορρόφηση, το κόκκινο κρασί, τα
προϊόντα ολικής, τυρί φέτα.....