ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ ΣΤΟN ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
* 4 μήλα (όχι ξυνόμηλα) ομοιόμορφα
* 4 κ.σ. σταφίδες
* 4 κ.γλ. καρυδόψυχα
* 4 κ.σ. ζάχαρη
* 1 κ.γλ.κανέλλα
* 1/2 φλ.κρ. κονιάκ
* 4 x 1/2 κ.γλ.βούτυρο
* 8 κ.σ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μήλα και τα σκουπίζουμε......
Βάζουμε το κονιάκ σε μπωλ και ρίχνουμε τις σταφίδες να μαλακώσουν...
Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ την καρυδόψυχα.....
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.....
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο, ή με μαχαίρι, τα τρυπάμε στο κέντρο
και τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια.....τα ακουμπάμε σε ταψάκι ή πυρέξ με καπάκι....
Γεμίζουμε τις τρύπες που ανοίξαμε......με την πιο κάτω σειρά....
1.σταφίδες
2.καρύδια
3.κανελοζάχαρη
και ρίχνουμε στο κάθε μήλο και 2 κουταλιές της σούπας νερό...
Προσθέτουμε μισό κουταλάκι βούτυρο, στο καθένα....και πάλι λίγες σταφίδες...
Περιχύνουμε τα μήλα με το κονιάκ που έχει μείνει στο μπωλ.....
Τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη και τα σκεπάζουμε...
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για μία ώρα.....
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20' μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρονται δροσερά, αφού τα πασπαλίσουμε με καρυδόψυχα.
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε και με σαντυγί !!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
"μήλα ψητά στον φούρνο" |
* 4 μήλα (όχι ξυνόμηλα) ομοιόμορφα
* 4 κ.σ. σταφίδες
* 4 κ.γλ. καρυδόψυχα
* 4 κ.σ. ζάχαρη
* 1 κ.γλ.κανέλλα
* 1/2 φλ.κρ. κονιάκ
* 4 x 1/2 κ.γλ.βούτυρο
* 8 κ.σ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μήλα και τα σκουπίζουμε......
Βάζουμε το κονιάκ σε μπωλ και ρίχνουμε τις σταφίδες να μαλακώσουν...
Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ την καρυδόψυχα.....
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.....
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο, ή με μαχαίρι, τα τρυπάμε στο κέντρο
και τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια.....τα ακουμπάμε σε ταψάκι ή πυρέξ με καπάκι....
Γεμίζουμε τις τρύπες που ανοίξαμε......με την πιο κάτω σειρά....
1.σταφίδες
2.καρύδια
3.κανελοζάχαρη
και ρίχνουμε στο κάθε μήλο και 2 κουταλιές της σούπας νερό...
Προσθέτουμε μισό κουταλάκι βούτυρο, στο καθένα....και πάλι λίγες σταφίδες...
Περιχύνουμε τα μήλα με το κονιάκ που έχει μείνει στο μπωλ.....
Τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη και τα σκεπάζουμε...
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για μία ώρα.....
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20' μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρονται δροσερά, αφού τα πασπαλίσουμε με καρυδόψυχα.
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε και με σαντυγί !!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
κολαση το ατιμο !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή