Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΨΑΡΙ α λα ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ

ΨΑΡΙ α λα ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ                                                                Συνταγή με άρωμα και γεύσεις καλοκαιριού!



ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "ψάρι α λά σπετσιώτα"
(για 4 άτομα)

* 4 φέτες ψάρι
* 6-7 ντομάτες
* 2 κρεμμύδια
* 2-3 σκ. σκόρδο
* 1 πιπεριά πράσινη
* 1/2 φλ. μαϊντανός
* 1 φλ. λάδι
* 1/2 φλ. κρασί λευκό ή ροζέ
* λίγη φρυγανιά τριμμένη
* αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Επιλέγουμε ψάρι σε φέτες...ξιφία, πέρκα, τόνο, μπακαλιάρο κ.ά.
Οι ντομάτες να είναι ώριμες " γεμάτες"....Αν δεν βρούμε κόκκινες, μεστές ντομάτες, προσθέτουμε στη σάλτσα μία κ.σ. πελτέ και λίγη ζάχαρη.
Προετοιμασία:
Πλένουμε τις ντομάτες. Κόβουμε ροδέλες τη μία. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε δύο ντομάτες. Τις υπόλοιπες τις κόβουμε, τις ξεσποριάζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και.....
Κόβουμε ροδέλες ή φέτες τα κρεμμύδια και την πιπεριά, ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τον μαϊντανό.
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι τα 3/4 φλ. λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σωτάρουμε να μελώσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο. Τα γυρίζουμε στο τητηγάνι για 2-3'....Σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε τις ντομάτες (και τον πελτέ αν χρειάζεται).
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα μας.

Σε ταψάκι, ρίχνουμε το 1/3 τής σάλτσας και αραδιάζουμε τα ψάρια. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα να τα σκεπάσει. Τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας σε κάθε ψάρι και τις λαδώνουμε με το λαδάκι που κρατήσαμε. Πασπαλίζουμε τη φρυγανιά στις ντομάτες. Σκεπάζουν το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε φούρνο, προθερμασμένο στους 180*.... Ψήνουμε για μισή ώρα, ξεσκεπάζουμε το φαγητό, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 200* και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι το φαγητό μας να κάνει ελαφρά ξεροψημένη κρούστα.
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε....

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου