ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ (Κουάκερ)
Η βρώμη είναι δημητριακό. Οι σπόροι του τρώγονται είτε τεμαχισμένοι,
είτε αλεσμένοι, ως αλεύρι. Μειώνει την "κακή" χοληστερίνη (LDL).
Χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές...πχ. ψωμί...κουλουράκια....
ΥΛΙΚΑ
(για 30 μπισκοτάκια περίπου)
* 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
* 1 φλ. βρώμη
* 1/3 φλ. λάδι
* 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
* 1/3 φλ. χυμός πορτοκάλι
* 1 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
* 1/2 κ.γλ.κανέλα
* 1 βανίλια
Προαιρετικά φιλέ αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε λεκάνη το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε τον χυμό τού πορτοκαλιού...την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Έχουμε σε μπωλ το αλεύρι. Προσθέτουμε τη βρώμη, το μπέϊκιν πάουντερ, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά και ζυμώνουμε (όχι πολύ) μέχρι να δέσουν.
Έχουμε στρώσει λαδόκολλα στη λαμαρίνα τού φούρνου μας, που τον έχουμε προθερμάνει στους 180*
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πατάμε να πλατύνουν και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα.
Ψήνουμε για 8' περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Όχι περισσότερο, για να μη σκληρύνουν.
Σημειωση : *Αν θέλουμε, πριν τα βάλουμε στον φούρνο, ακουμπάμε σε κάθε κουλουράκι, μια "τσιμπιά" φιλέ αμυγδάλου. *Αν τα θέλουμε λιγότερο γλυκά, βάζουμε 1/3 φλ. ζάχαρη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Η βρώμη είναι δημητριακό. Οι σπόροι του τρώγονται είτε τεμαχισμένοι,
είτε αλεσμένοι, ως αλεύρι. Μειώνει την "κακή" χοληστερίνη (LDL).
Χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές...πχ. ψωμί...κουλουράκια....
ΥΛΙΚΑ
"μπισκοτάκια βρώμης" |
* 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
* 1 φλ. βρώμη
* 1/3 φλ. λάδι
* 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
* 1/3 φλ. χυμός πορτοκάλι
* 1 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
* 1/2 κ.γλ.κανέλα
* 1 βανίλια
Προαιρετικά φιλέ αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε λεκάνη το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε τον χυμό τού πορτοκαλιού...την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Έχουμε σε μπωλ το αλεύρι. Προσθέτουμε τη βρώμη, το μπέϊκιν πάουντερ, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά και ζυμώνουμε (όχι πολύ) μέχρι να δέσουν.
Έχουμε στρώσει λαδόκολλα στη λαμαρίνα τού φούρνου μας, που τον έχουμε προθερμάνει στους 180*
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πατάμε να πλατύνουν και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα.
Ψήνουμε για 8' περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Όχι περισσότερο, για να μη σκληρύνουν.
Σημειωση : *Αν θέλουμε, πριν τα βάλουμε στον φούρνο, ακουμπάμε σε κάθε κουλουράκι, μια "τσιμπιά" φιλέ αμυγδάλου. *Αν τα θέλουμε λιγότερο γλυκά, βάζουμε 1/3 φλ. ζάχαρη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου