Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

"φτερούγες κοτόπουλου τηγανιτές"
ΥΛΙΚΑ

* 1 κιλό φτερούγες
   (10-12 κομμάτια)
* 1 ποτήρι γάλα
* 2-3 κ.σ. γιαούρτι
* 1 κ.γλ. ρίγανη
* 1 κ.γλ. πάπρικα
* 1-2 σκ.σκόρδο
* αλάτι...πιπέρι
* 1 ποτ.κρ. ξύδι
* αλεύρι...φρυγανιά τριμμένη
* λάδι για τι τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε από τις φτερούγες τις άκρες. Τις καψαλίζουμε, να καούν τυχόν υπόλοιπα από "χνούδι" τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό, όπου έχουμε ρίξει το ξύδι. Τις αφήνουμε για 15' και τις βγάζουμε. Τις πλένουμε καλά και τις σουρώνουμε....
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα.
Βάζουμε σε λεκάνη το γάλα, το γιαούρτι...ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις φτερούγες. Προσθέτουμε την πάπρικα, τη ρίγανη, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε καλά να "αγκαλιάσει" η μαρινάδα τις φτερούγες. Σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον μια ώρα.
Ριχνουμε σε τηγάνι το λάδι και το ζεσταίνουμε καλά.
Σε ταψάκι αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη φρυγανιά.
Βγάζουμε τις φτερούγες από τη μαρινάδα, τις βάζουμε στο ταψάκι και τις αλευρώνουμε. Τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι και τις τηγανίζουμε για 4-5' από κάθε μεριά, να καλοψηθούν εσωτερικά και να κάνουν τραγανή, ροδοψημένη κρούστα εξωτερικά.
Τις βγάζουμε σε πιατέλα και τις συνοδεύουμε με πλούσια πράσινη σαλάτα, πατάτες τηγανιτες και σως τής αρεσκείας μας!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου