Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ


"μακαρόνια με γαρίδες στη λαδόκολλα"
ΥΛΙΚΑ

* 1 πακ. μακαρόνια (500γρ)
* 500 γρ. γαρίδες με κέλυφος
* 3-4 τομάτες φρέσκες,ώριμες
* 2/3 φλ. ελαιόλαδο
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1 κ.σ. ούζο
* λίγο μαϊντανό
* αλάτι ....πιπέρι.....

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Έχουμε καθαρίσει τις γαρίδες απο το κέλυφος και έχουμε αφαιρέσει το εντεράκι από τη ράχη. Κρατάμε μόνο την ψύχα. Ρίχνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες, στο λάδι να σωταριστούν.....Μόλις κοκκινίσουν, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο...το αλάτι και το πιπέρι.....Σβήνουμε με το ούζο και ρίχνουμε και τις φρεσκοτριμμένες τομάτες...
Αφήνουμε να βράσουν λίγο μέχρι να "δέσει" η σάλτσα....

Βάζουμε τα κελέφη (τσόφλια) από τις γαρίδες στο νερό που θα βράσουμε τα μακαρόνια... Βράζουν για 10-15' και σουρώνουμε....Στο ίδιο νερό, προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια, να βράσουν, όπως γράφουν οι οδηγίες στη συσκευασία....(να κρατάνε).....Τα σουρώνουμε....
Σε ταψί, απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας....Ρίχνουμε επάνω τα μακαρόνια, τη σάλτσα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο......Κλείνουμε τη λαδόκολλα, με τρόπο, που να μη φεύγουν τα υγρά......
Ψήνουμε για 20' περίπου στους 200* !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαρίδες ψύχα κατ/νες. (συνήθως -χωρίς τον επίπαγο- η συσκευασία περιέχει 350γρ. γαρίδες "καθαρές"). Στην περίπτωση αυτή, τις αποψύχουμε στη συντήρηση του ψυγείου μας. Τις σουρώνουμε και ακολουθούμε τις οδηγίες της συνταγής για τη σάλτσα. Τα μακαρόνια θα τα βράσουμε σε νερό και αλάτι, όπου θα ρίξουμε μια κ.σ. ούζο !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου