Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ 

ΥΛΙΚΑ
"ρολό σφολιάτας με γέμιση λαχανικών"

* 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
* 2 κολοκύθια μεγάλα
* 3 μελιτζάνες τσακώνικες μέτριες
* 1 πιπεριά κόκκινη
* 2 καρότα
* 1 πράσο το λευκό μέρος
* 2 -3 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 3-4 κ.σ. μαϊντανός
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* 200 γρ. μαλακό τυρί τριμμένο 
* 1 κ.γλ.ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι
* λίγο σουσάμι 
~~~~~~~~~~~~~
* λάδι για τις μελιτζάνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε, με την προετοιμασία των λαχανικών...
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά.΄
Τρίβουμε στον τρίφτη (στα χοντρά δοντάκια) τα καρότα και το ένα κολοκύθι.
Στραγγίζουμε το τριμμένο κολοκύθι σε σουρωτήρι, όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Κόβουμε οριζόντια σε χοντρές φέτες τις μελιτζάνες...Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και μετά 15'
τις ξεπλένουμε, τις στύβουμε και τις ταμπονάρουμε...
Κόβουμε σε κυβάκια τις μελιτζάνες και το δεύτερο κολοκύθι.
Κόβουμε σε μακρόστενες φετούλες την πιπεριά.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε πλατιά κατσαρόλα,  σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι και τα 
κυβάκια του άλλου κολοκυθιού, να πιούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε και τα τριμμένα καρότα...
Προσθέτουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τις πιπεριές, το πράσο, τα κρεμμυδάκια, 
και τα σωτάρουμε να μελώσουν. 
Παράλληλα σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λάδι να ζεσταθεί καλά και βάζουμε τους κύβους 
μελιτζάνας....Τηγανίζουμε να πάρουν χρώμα. Τις προσθέτουμε στα λαχανικά.
Ανακατεύουμε να δέσουν τα υλικά...Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον μαϊντανό και τη ρίγανη.
Σβήνουμε τη φωτιά...Περιμένουμε να κρυώσει η γέμιση. Τη μοιράζουμε στα δύο.

Το πακέτο σφολιάτας, έχει δύο φύλλα. Τα ανοίγουμε στον πάγκο μας, πάνω στη μεμβράνη τους.
Ακουμπάμε κατά μήκος του φύλλου, γέμιση, αφήνοντας 4-5 εκ. ακάλυπτα...
Στρώνουμε πάνω στη γέμιση αρκετό τυρί. Σκεπάζουμε και ξαναβάζουμε γέμιση και τυρί.
Ρολάρουμε όσο να σκεπαστεί πάλι η γέμιση....Πασπαλίζουμε τυρί αρκετό στο υπόλοιπο
φύλλο και ρολάρουμε πάλι να κλείσει το ρολό μας. Σπρώχνουμε με τα δάχτυλα, τη ζύμη, στις άκρες 
του ρολού, προς τα μέσα, να κλείσει μη φύγει η γέμιση στο ψήσιμο. 
Η σφολιάτα είναι "εύκολη" ζύμη και την πλάθουμε στο ρολό όπως μας αρέσει.... 
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και στο δεύτερο φύλλο. 
Στο ρολάρισμα βοηθάει η μεμβράνη, που αφήσαμε κάτω από το φύλλο, να μη κολλήσει η σφολιάτα 
στον πάγκο και για να μεταφέρουμε εύκολα τα ρολά, σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψάκι.
Με ένα πινελάκι λαδώνουμε τα ρολά μας και πασπαλίζουμε το σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για 40-45'...να χρυσοροδίσουν τα ρολά μας.
Αφού κρυώσουν λίγο, τα κόβουμε φέτες και σερβίρουμε!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου