ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣΕ
(για 4 άτομα)
* 600 γρ. τομάτες
* 1 καρότο
* 1 κρεμμύδι μέτριο
* 8-10 κλωναράκια σέλινο (όχι φύλλα)
* 1/3 φλ. λάδι
* 1/3 φλ. κουσκουσέ
* αλάτι...πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.
Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες και πετάμε τους σπόρους.
Κόβουμε κυβάκια το καρότο και τις τομάτες.
Χοντροκόβουμε το σέλινο....Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα, να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το καρότο και το σωτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και
το σέλινο και σωτάρουμε μέχρι να μελώσουν, χωρίς να μαραθούν.
Βάζουμε και τα τοματοκυβάκια και αφήνουμε τα υλικά μας να σιγοβράσουν για λίγο ατα
υγρά τους. Πριν στεγνώσουν, ρίχνουμε τρία ποτήρια νερό ζεστό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να σιγοβράσουν, μέχρι
να μαλακώσουν τα καρότα (περίπου 20').
Βάζουμε το κουσκουσέ και ανακατεύουμε συχνά να μη κολλήσει.
Σβήνουμε τη φωτιά αλλά δεν αποσύρουμε την κατσαρόλα.
Περιμένουμε το φαγητό μας κάνα 20λεπτο, να "φουσκώσει" ήρεμα το ζυμαρικό,
και να "δέσει" η σούπα μας!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μπορούμε να συνοδεύσουμε την τοματόσουπα, με ξεροψημένες,
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
τέλεια σουπίτσα !!
ΑπάντησηΔιαγραφή