ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ
ΥΛΙΚΑ
* 2 φλ. φασόλια μαυρομάτικα
* 1 κρεμμύδι
* 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
* 1/2 φλ. λάδι
* 2 κ.σ μαϊντανός ψιλ/νος
* 1 κ.γλ. ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι
* 5-6 λωρίδες μπέϊκον
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε για 2 ώρες τα φασόλια σε ζεστό νερό. Τα σουρώνουμε....
Σε πλατειά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο, και το σωτάρουμε μέχρι να μελώσει.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε στον πάτο της κατσαρόλας.
Βάζουμε και τα φασόλια και ανακατεύουμε....Πασπαλίζουμε τη ρίγανη....
Ρίχνουμε 3-4 φλ. ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την
κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μας...
Μετά 30' προσθέτουμε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.....
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για (περίπου) μισή ώρα ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν
τα φασόλια μας και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Κόβουμε τις λωρίδες του μπέϊκον σε 2 ή 3 κομμάτια και τις απλώνουμε σε ταψάκι.
Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μας για 2-3' να κάνουν τραγανή κρούστα.
Σερβίρουμε τα φασόλια μας ζεστά, αφού προσθέσουμε στο πιάτο μας, κομμάτια τραγανού μπέϊκον !
Σημείωση: Αν δεν προσθέσουμε το μπέϊκον, έχουμε ένα πεντανόστιμο, νηστίσιμο φαγητό !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
εύκολες συνταγές "φασολάκια μαυρομάτικα με μπέικον" |
* 2 φλ. φασόλια μαυρομάτικα
* 1 κρεμμύδι
* 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
* 1/2 φλ. λάδι
* 2 κ.σ μαϊντανός ψιλ/νος
* 1 κ.γλ. ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι
* 5-6 λωρίδες μπέϊκον
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε για 2 ώρες τα φασόλια σε ζεστό νερό. Τα σουρώνουμε....
εύκολες συνταγές "φασολάκια μαυρομάτικα με μπέικον" |
Ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο, και το σωτάρουμε μέχρι να μελώσει.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε στον πάτο της κατσαρόλας.
Βάζουμε και τα φασόλια και ανακατεύουμε....Πασπαλίζουμε τη ρίγανη....
Ρίχνουμε 3-4 φλ. ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την
κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μας...
Μετά 30' προσθέτουμε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.....
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για (περίπου) μισή ώρα ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν
τα φασόλια μας και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Κόβουμε τις λωρίδες του μπέϊκον σε 2 ή 3 κομμάτια και τις απλώνουμε σε ταψάκι.
Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μας για 2-3' να κάνουν τραγανή κρούστα.
Σερβίρουμε τα φασόλια μας ζεστά, αφού προσθέσουμε στο πιάτο μας, κομμάτια τραγανού μπέϊκον !
Σημείωση: Αν δεν προσθέσουμε το μπέϊκον, έχουμε ένα πεντανόστιμο, νηστίσιμο φαγητό !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου