Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ

ΥΛΙΚΑ
"κολοκυθοκεφτέδες νηστίσιμοι"
(για περίπου 20 τεμάχια)

* 600-700 γρ. κολοκύθια
* 1 κρεμμύδι
* 2 κρεμμύδάκια φρέσκα
* 2 κ.σ. άνιθος
* 1 κ.σ. λάδι
* 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
* 2-3 κ.σ. αλεύρι
* αλάτι...πιπέρι
* λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά μας...
Τρίβουμε τα κολοκύθια  στα χοντρά κοφτάκια του τρίφτη. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι,
αλατίζουμε και τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας. Τα αφήνουμε μισή ώρα περίπου
να βγάλουν τα υγρά τους.
Τρίβουμε στον τρίφτη και το κρεμμύδι...ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
Όταν στραγγίξουν τα κολοκύθια, τα παίρνουμε από το σουρωτήρι και τα στύβουμε δυνατά 
στις χούφτες μας. Τα βάζουμε στο μπωλ, όπου θα τα ζυμώσουμε. Ρίχνουμε στο μπωλ και 
τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τον άνιθο και το λάδι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη 
φρυγανιά και το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά μέχρι να έχουμε ζύμη αφράτη, όχι σφιχτή, που 
να πλάθεται. Πασπαλίζουμε το πιπέρι και, αφού δοκιμάσουμε, προσθέτουμε αλάτι.
Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αραδιάζουμε σε δισκάκι, να τους έχουμε έτοιμους για
το τηγάνισμα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Στρώνουμε τους κεφτέδες και τους 
τηγανίζουμε προσεκτικά, να μην αρπάξουν....Όταν κάνουν κρούστα από τη μια πλευρά τους 
γυρίζουμε και από την άλλη, μέχρι να ροδοψηθούν...
Τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν τα 
περίσσια λάδια.
Τους σερβίρουμε σαν ορεκτικό...ζεστούς και μυρωδάτους!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου