ΑΘΕΡΙΝΑ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό αθερίνα
* 2 κρεμμύδια μεγαλα
* 1/3 φλ. ξύδι
* φρέσκια ρίγανη
* αλάτι
* αλεύρι
* λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά την αθερίνα, τη βάζουμε σε σουρωτήρι, την αλατίζουμε και περιμένουμε να στραγγίξει τα υγρά της. Όπως είναι στο σουρωτήρι τα ψαράκια, τα αλευρώνουμε και ανακινούμε το σκεύος, να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε ροδέλες (δαχτυλίδια).
Βάζουμε σε τηγάνι αρκετό λάδι, να ζεσταθεί καλά, σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα ψαράκια (σε δόσεις για να ψηθούν καλά και όχι να "βράσουν") και τα τηγανίζουμε να κάνουν κρούστα. Τα βγάζουμε σε ταψάκι. Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1/3 φλ. λάδι. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε να μελώσουν. Σβήνουμε το σωτάρισμα με το ξύδι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε πιατέλα στρώνουμε τα μισά καραμελωμένα κρεμμύδια, βάζουμε επάνω την αθερίνα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια. Σκορπίζουμε φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
"αθερίνα τηγανιτή με καραμελωμένα κρεμμύδια" |
* 1 κιλό αθερίνα
* 2 κρεμμύδια μεγαλα
* 1/3 φλ. ξύδι
* φρέσκια ρίγανη
* αλάτι
* αλεύρι
* λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά την αθερίνα, τη βάζουμε σε σουρωτήρι, την αλατίζουμε και περιμένουμε να στραγγίξει τα υγρά της. Όπως είναι στο σουρωτήρι τα ψαράκια, τα αλευρώνουμε και ανακινούμε το σκεύος, να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε ροδέλες (δαχτυλίδια).
Βάζουμε σε τηγάνι αρκετό λάδι, να ζεσταθεί καλά, σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα ψαράκια (σε δόσεις για να ψηθούν καλά και όχι να "βράσουν") και τα τηγανίζουμε να κάνουν κρούστα. Τα βγάζουμε σε ταψάκι. Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1/3 φλ. λάδι. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε να μελώσουν. Σβήνουμε το σωτάρισμα με το ξύδι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε πιατέλα στρώνουμε τα μισά καραμελωμένα κρεμμύδια, βάζουμε επάνω την αθερίνα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια. Σκορπίζουμε φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου