Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "κανελόνια με λαχανικά"

* 12-14 κανελόνια
  (που δεν χρειάζονται βράσιμο
  για ταψάκι 30x20 εκ περίπου)
* 200 γρ. τυρί τριμμένο (gouda,regato,edam...)

Για τη γέμιση
* 2 κολοκυθάκια
* 2 μελιτζάνες φλάσκες
* 1-2 καρότα
* 1 κρεμμύδι
* 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
* 1/2 φλ.λάδι
* αλάτι...πιπέρι...
Για τη σάλτσα
* 1,5 φλ. συμπ/νη τομάτα
* 2-3 κ.σ. λάδι
* 1 φλ. νερό
* αλάτι...πιπέρι...κανέλλα
* 1 φλ.γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Λαχανικά
~ Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.
~ Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
   Αλατίζουμε, τα στίβουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για 30'
~ Αφαιρούμε, κάθετα (ριγέ) από τις μελιτζάνες, λωρίδες φλούδας (όχι όλη τη φλούδα).
   Τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε αλατόνερο για 15', να ξεπικρίσουν....
   Τις στίβουμε καλά και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
~ Τρίβουμε στον τρίφτη και το καρότο...
~ Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι

Σάλτσα
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε κατσαρολάκι...και τα βράζουμε, σε μέτρια φωτιά
για 15-20' μέχρι να "δέσει" η σάλτσα μας.
Περιμένουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το γάλα...Ανακατεύουμε καλά.
Γέμιση
Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα κολοκύθια και τα σωτάρουμε να πιουν τα
υγρά τους. Ρίχνουμε το λάδι...το κρεμμύδι κα τα καρότα και τα σωτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε και τα κυβάκια-μελιτζάνας και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, ανακατεύοντας,
μή κολλήσουν τα υλικά μας. Όταν το μείγμα των λαχανικών "κάτσει" και μελώσει, αποσύρουμε
την κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Γέμισμα - Στρώσιμο
Ρίχνουμε στο ταψάκι το 1/3 της σάλτσας.
Γεμίζουμε ένα-ένα κανελόνι και τα αραδιάζουμε, σε μία στρώση, στο ταψάκι.
Ρίχνουμε από πάνω σάλτσα, να τα σκεπάσει...
Μπορεί να περισσέψει σάλτσα.....Δεν τη χρησιμοποιούμε...
Θέλουμε μόνο να σκεπάσουμε καλά τα κανελόνια.
Καλύπτουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180-200* (ανάλογα τον φούρνο) για 30' περίπου....να ροδίσει η
επιφάνεια και να κάνει τραγανή κρούστα το τυρί !!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο: