ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
* 500 γρ. φιλέτο
κοτόπουλου
κοτόπουλου
(στήθος ή μπουτάκια)
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκ. σκόρδο
* 1/3 φλ. λάδι
* 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
* 1/2 φλ. κρασί
* 1 ξυλάκι κανέλας
* 1/2 κ.γλ. ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και ταμπονάρουμε το κοτόπουλο, να στεγνώσει. Το κόβουμε μεριδούλες.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αραδιάζουμε τα φιλετάκια στο λάδι και τα σωτάρουμε να κάνουν ελαφριά κρούστα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε μέχρι να μελώσουν.
Σβήνουμε το σωτάρισμα με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε την τομάτα
και την διαλύουμε στον πάτο της κατσαρόλας. Πασπαλίζουμε τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε ζεστό νερό στο φαγητό μας, να το μισοσκεπάσει, βάζουμε την κανέλα, χαμηλώνουμε
τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε για 45-50' μέχρι να δέσει και να μελώσει η σάλτσα του φαγητού μας!
Συνοδεύουμε τα κοκκινιστά φιλετάκια μας με ρύζι πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου