Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ
"φιλετάκια κοτόπουλου σε κόκκινη σάλτσα"

* 500 γρ. φιλέτο 
   κοτόπουλου
  (στήθος ή μπουτάκια)
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκ. σκόρδο
* 1/3 φλ. λάδι
* 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
* 1/2 φλ. κρασί
* 1 ξυλάκι κανέλας
* 1/2 κ.γλ. ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και ταμπονάρουμε το κοτόπουλο, να στεγνώσει. Το κόβουμε μεριδούλες.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε πλατιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αραδιάζουμε τα φιλετάκια στο λάδι και τα σωτάρουμε να κάνουν ελαφριά κρούστα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε μέχρι να μελώσουν.
Σβήνουμε το σωτάρισμα με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε την τομάτα
και την διαλύουμε στον πάτο της κατσαρόλας. Πασπαλίζουμε τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε ζεστό νερό στο φαγητό μας, να το μισοσκεπάσει, βάζουμε την κανέλα, χαμηλώνουμε
τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε για 45-50' μέχρι να δέσει και να μελώσει η σάλτσα του φαγητού μας!
Συνοδεύουμε τα κοκκινιστά φιλετάκια μας με ρύζι πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου