Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Φτιάχνουμε εύκολα, σοκολατένια γλυφιτζούρια,
που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά μας και τους φίλους τους !

"γλυφιτζούρια με σοκολάτα'
ΥΛΙΚΑ
(για 24 τεμάχια)

* 2 κουβερτούρες (2x125 γρ.)
* 100 ml κρέμα γάλακτος
Θήκες σιλικόνης για γλυφιτζούρια, 
σε διάφορα σχέδια.
Θα τις βρούμε πολύ εύκολα σε SM 
και σε καταστήματα με είδη κουζίνας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τα ρίχνουμε σε μπώλ.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι, να ζεσταθεί πολύ καλά, 
χωρίς να βράσει.....Τη ρίχνουμε πάνω στην κομμένη κουβερτούρα και 
ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι να ομογενοποιηθούν
σε παχύρρευστη σοκολάτα.
Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι μία-μία θήκη(*) και τοποθετούμε αμέσως το ξυλάκι.
Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με πολύχρωμη τρούφα ή να κάνουμε σχεδιάκια
με μείγμα ζάχαρης άχνης και νερού με τη βοήθεια μιας....αδοντογλυφίδας !!! (**)
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, ή εκτός ψυγείου για περισσότερο χρόνο, 
μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. 
Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και τα προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : (*) Όση ώρα γεμίζουμε τις θήκες, μπορούμε να διατηρήσουμε τη 
ρευστότητα της σοκολάτας σε μπεν μαρί. 
(**) Το μείγμα άχνης - νερού, το φτιάχνουμε με 3-4 κ.σ. ζάχαρη και ελάχιστο νερό.
Τόσο, όσο να έχουμε ένα πολύ πηχτό μείγμα που να στέκει στην οδοντογλυφίδα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου