ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
και πατάτες baby τηγανιτές
ΥΛΙΚΑ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
* 1/2 κιλό κιμάς
μοσχαρίσιος
μοσχαρίσιος
ή και ανάμεικτος
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκ,σκόρδο
* 1 αυγό
* 4-5 φέτες ψωμί ξερό
* 2-3 κ.σ. λάδι
* 1 κ.σ. ούζο
* δυόσμος...ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι
ΠΑΤΑΤΕΣ baby
* 1 κιλό πατάτες baby
* αλάτι...ρίγανη
~~~~~~~~~~~~~~~~~
λάδι για το τηγάνισμα
σιμιγδάλι χονδρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μουλιάζουμε τις φέτες του ψωμιού....αφαιρούμε την κόρα και στύβουμε πολύ καλά την ψύχα.
ρίγανη, τον δυόσμο, το ούζο και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε πολύ καλά να "δέσουν" τα υλικά.
Ζυμώνουμε πολύ καλά να "δέσουν" τα υλικά.
Λαδώνοντας ελαφρά τις παλάμες μας, πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Σε ταψάκι ρίχνουμε σιμιγδάλι και βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια. Ανακινώντας το ταψί, κυλάμε τους κεφτέδες στο σιμιγδάλι, να τους καλύψει.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε καλά. Αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε για 2-3' (τα γυρίζουμε συχνά) μέχρι να κάνουν ροδοψημένη τραγανή κρούστα.
ΠΑΤΑΤΕΣ
Πλένουμε καλά τις πατατούλες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα, με νερό να τις σκεπάζει. Αλατίζουμε. Τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται με το πηρούνι. Τις σουρώνουμε και περιμένουμε να κρυώσουν λίγο. Όπως είναι με τη φλούδα, τις κόβουμε στα δύο και τις πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι, όπου έχουμε τρίψει λίγη ρίγανη.
Ζεσταίνουμε καλά, σε τηγάνι, το λάδι και τις αραδιάζουμε για τηγάνισμα. Όταν ροδοψηθούν από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε και από την άλλη, να "τραγανίσουν"....
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια, ζεστά και τα συνοδεύουμε με τις τραγανές πατατούλες baby !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου