Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΡΥΖΙ


ΥΛΙΚΑ

"χοιρινό σε κόκκινη σάλτσα με ρύζι"
* 1-1,2 χοιρινή σπάλα χ.κ.
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 2 σκ.σκόρδο
* 1/2 φλ. λάδι
* 1 κ.σ. πελτέ
* 1/2 κ.γλ. κοφτό κύμινο
* αλάτι...πιπέρι
~~~~~~~~~~~~~~~~~
* 2 φλ. ρύζι για πιλάφι
* 5 φλ. νερό
* 1 φύλλο δάφνης
* 1 κ.σ. βούτυρο
* αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε μερίδες το κρέας, το πλένουμε και το στραγγίζουμε...
Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.

Σε πλατειά κατσαρόλα βάζουμε το κρέας, να βγάλει και να πιει τα υγρά του, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το λάδι και το τσιγαρίζουμε, να κάνει κρούστα. Προσθέτουμε το
κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα σωτάρουμε μαζί με το κρέας, μέχρι να μελώσουν. Τραβάμε στην άκρη τα κομμάτια τού χοιρινού και στο κενό βάζουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε στη βάση τής κατσαρόλας.
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε το κύμινο και ρίχνουμε ζεστό νερό, να μισοσκεπάσει το κρέας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μας, μέχρι να μαλακώσει το κρέας (αν χρειαστεί, προσθέτουμε νεράκι ζεστό) και να μελώσει η σάλτσα.

Όσο μαγειρεύουμε το κρέας, ετοιμάζουμε το ρύζι.
Βάζουμε το νερό σε βαθειά κατσαρόλα, να βράσει σε μέτρια φωτιά. Αλατίζουμε και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε συχνά να μη κολλήσει. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και το βούτυρο. Σιγοβράζουμε μέχρι να "σπάσει" το ρύζι και να πιει τα υγρά του.  Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι. Αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο, για 10-15' να "στεγνώσει".

Σερβίρουμε, αφού φορμάρουμε  με κουπ το ρύζι.....και το "συνοδεύουμε" με το κόκκινιστό πεντανόστιμο κρέας !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου