ΜΗΛΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑ
ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό μήλα
(800γρ.περίπου καθαρή ψύχα)
* 2 κούπες νερό
* 1 κούπα ζάχαρη
* 1 ξυλάκι κανέλας
* 1 λεμόνι χυμός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μήλα σε τέσσερα κομμάτια και τα καθαρίζουμε από φλούδες και κουκούτσια.
Τα βάζουμε σε ένα μπώλ με νερό, όπου έχουμε ρίξει τον χυμό του λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
Σε κατσαρόλα πλατειά, βάζουμε το νερό να ζεσταθεί καλά, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε τα μήλα και την κανέλλα.
Σιγοβράζουμε για 20' περίπου (ανακατεύουμε προσεκτικά) μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι και να μαλακώσουν τα μήλα, χωρίς να "πανιάσουν"
Εάν δεν έχει δέσει το σιρόπι, βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα,τα μήλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 5'....τα ξαναβάζουμε στο-ελαφρά-δεμένο σιρόπι και αφήνουμε την κομπόστα μας να κρυώσει πριν την σερβίρουμε.
Τρώγεται ιδιαίτερα ευχάριστα, αν την διατηρήσουμε στο ψυγείο!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό μήλα
(800γρ.περίπου καθαρή ψύχα)
* 2 κούπες νερό
* 1 κούπα ζάχαρη
* 1 ξυλάκι κανέλας
* 1 λεμόνι χυμός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μήλα σε τέσσερα κομμάτια και τα καθαρίζουμε από φλούδες και κουκούτσια.
Τα βάζουμε σε ένα μπώλ με νερό, όπου έχουμε ρίξει τον χυμό του λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
Σε κατσαρόλα πλατειά, βάζουμε το νερό να ζεσταθεί καλά, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε τα μήλα και την κανέλλα.
Σιγοβράζουμε για 20' περίπου (ανακατεύουμε προσεκτικά) μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι και να μαλακώσουν τα μήλα, χωρίς να "πανιάσουν"
Εάν δεν έχει δέσει το σιρόπι, βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα,τα μήλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 5'....τα ξαναβάζουμε στο-ελαφρά-δεμένο σιρόπι και αφήνουμε την κομπόστα μας να κρυώσει πριν την σερβίρουμε.
Τρώγεται ιδιαίτερα ευχάριστα, αν την διατηρήσουμε στο ψυγείο!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου