ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)
* 4 μπουτάκια κοτόπουλου φιλέτο
* 2 κρεμμύδια
* 1 κ.γλ. ρίγανη
* 1 κ.γλ. μουστάρδα
* αλάτι...πιπέρι
* 1 σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο
* 1/3 φλ. λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Επιλέγουμε φιλετάκια κοτόπουλου, μπουτάκια, διότι είναι πιο τρυφερά και στο μαγείρεμα παραμένουν ζουμερά και δεν στεγνώνουν...
Πλένουμε και ταμπονάρουμε τα φιλετάκια. Τα βάζουμε σε λεκανίτσα και προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε....Ανακατεύουμε καλά...
Απλώνουμε ένα κομμάτι μεμβράνης και βάζουμε επάνω τα φιλετάκια...Τυλίγουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30'...
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Τις χωρίζουμε σε "δαχτυλίδια"
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι, να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αραδιάζουμε τα φιλετάκια και τα σιγοψήνουμε να κάνουν τραγανή, ροδοψημένη κρούστα.
Τα βγάζουμε σε πιάτο...Ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια... Τα σωτάρουμε να μελώσουν...Σβήνουμε το σωτάρισμα με το ξύδι. Βάζουμε ξανά τα φιλετάκια στο τηγάνι, ανακατεύουμε γλυκά και σκεπάζουμε το φαγητό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιμένουμε να δέσουν γεύσεις και αρώματα και σερβίρουμε !!
Σημείωση:
Το ξύδι βαλσάμικο είναι παχύρρευστο και αρωματικό, με γεύση που ταιριάζει περισσότερο σε κρασί παρά σε ξύδι. Προέρχεται από το βράσιμο τού χυμού των σταφυλιών. Ωριμάζει σε βαρέλια από ξύλο πεύκου, καστανιάς, κερασιάς κλπ. Ανάλογα με το είδος ξύλου που είναι φτιαγμένο το βαρέλι, όπου ωριμάζει, αποκτά το χρώμα, το άρωμα και τις ιδιαίτερες γεύσεις του.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
"φιλετάκια κοτόπουλου με καραμελωμένα κρεμμύδια" |
(για 2 άτομα)
* 4 μπουτάκια κοτόπουλου φιλέτο
* 2 κρεμμύδια
* 1 κ.γλ. ρίγανη
* 1 κ.γλ. μουστάρδα
* αλάτι...πιπέρι
* 1 σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο
* 1/3 φλ. λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Επιλέγουμε φιλετάκια κοτόπουλου, μπουτάκια, διότι είναι πιο τρυφερά και στο μαγείρεμα παραμένουν ζουμερά και δεν στεγνώνουν...
Πλένουμε και ταμπονάρουμε τα φιλετάκια. Τα βάζουμε σε λεκανίτσα και προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε....Ανακατεύουμε καλά...
Απλώνουμε ένα κομμάτι μεμβράνης και βάζουμε επάνω τα φιλετάκια...Τυλίγουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30'...
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Τις χωρίζουμε σε "δαχτυλίδια"
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι, να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αραδιάζουμε τα φιλετάκια και τα σιγοψήνουμε να κάνουν τραγανή, ροδοψημένη κρούστα.
Τα βγάζουμε σε πιάτο...Ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια... Τα σωτάρουμε να μελώσουν...Σβήνουμε το σωτάρισμα με το ξύδι. Βάζουμε ξανά τα φιλετάκια στο τηγάνι, ανακατεύουμε γλυκά και σκεπάζουμε το φαγητό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιμένουμε να δέσουν γεύσεις και αρώματα και σερβίρουμε !!
Σημείωση:
Το ξύδι βαλσάμικο είναι παχύρρευστο και αρωματικό, με γεύση που ταιριάζει περισσότερο σε κρασί παρά σε ξύδι. Προέρχεται από το βράσιμο τού χυμού των σταφυλιών. Ωριμάζει σε βαρέλια από ξύλο πεύκου, καστανιάς, κερασιάς κλπ. Ανάλογα με το είδος ξύλου που είναι φτιαγμένο το βαρέλι, όπου ωριμάζει, αποκτά το χρώμα, το άρωμα και τις ιδιαίτερες γεύσεις του.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου