Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΡΕΒΑΝΙ

ΡΕΒΑΝΙ
Αφράτο, λαχταριστό, με λεπτό άρωμα και γεύση.
Στη Ν.Ελλάδα, το συναντάμε και "Ραβανί"...

ΥΛΙΚΑ
* 1.5 φλ. σιμιγδάλι
"ρεβανί"
   (300γρ.)
* 3/4 φλ. ζάχαρη
   (150γρ.)
* 1 φλ. αλεύρι (150γρ.)
* 1 φλ. ηλιέλαιο (200ml)
* 1 κεσεδάκι γιαούρτι
   (200γρ.)
* 1 φακ. μπέϊκιν (20γρ.)
* 5 αυγά
* 2 βανίλιες
* ξύσμα πορτοκαλιού
Σιρόπι
* 4 ποτήρια ζάχαρη
   (800γρ.)
* 4 ποτήρια νερό (1lit)
* 2-3 κομμ.φλούδας
   πορτοκάλι
* χυμός λεμονιού
* 1 ξυλάκι κανέλας
Προαιρετικά για τη διακόσμηση:
φιλέ αμυγδάλου...τρίμμα καρύδας...τριμμένο φυστίκι....σαντιγύ....

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκαλιού και την κανέλα. Βράζουμε τα υλικά, για 8' περίπου. Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε τα υλικά.

Σε μπωλ χτυπάμε -καλά- με το σύρμα (αυγοδάρτη), το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το γιαούρτι. Βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι (32 εκ.)  Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα για το ρεβανί στο ταψάκι και το στρώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για 30' περίπου, να φουσκώσει και να ροδίσει το γλυκό μας. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά.
Όσο είναι ζεστό το ρεβανί, το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι. Περιμένουμε το γλυκό μας αρκετές ώρες, για να "τραβήξει" το σιρόπι του.
Το σερβίρουμε ή σκέτο, ή το συνοδεύουμε με παγωτό καϊμάκι.
Διακοσμούμε με φιλέ αμυγδάλου...ή τρίμμα ινδοκάρυδου...ή τριμμένο φυστίκι.

Σημείωση : 
Σιμιγδάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χονδρό ή ψιλό ή και ανάμικτο. Στη συγκεκριμένη συνταγή, βάλαμε ψιλό σιμιγδάλι.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου