ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
* 2 φλ. φασόλια ξερά
* 1 φλ. καλαμπόκι
* 1/2 φλ. ρύζι
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 2-3 καρότα
* 1 ματσάκι σέλινο
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
* αλάτι...πιπέρι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τα φασόλια για 3-4 ώρες. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 15'....Τα σουρώνουμε και πάλι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χορταρικά μας. Κόβουμε ροδέλες τα καρότα και χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλινο.
Ξεπλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε κατσαρολάκι να βράσει μαζί με το καλαμπόκι για 10'....
Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα και ρίχνουμε ζεστό νερό, να τα σκεπάζει αρκετά. Όταν πάρουν βράση, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο νεράκι και τον προσθέτουμε στο φαγητό. Σουρώνουμε το ρύζι με το καλαμπόκι και το προσθέτουμε στα φασόλια. Ρίχνουμε το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας, να μείνει με το λάδάκι του και να "δέσουν" οι γεύσεις !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
* Τα φασόλια μπορεί να είναι...άσπρα, μπαρμπούνια, μαυρομάτικα....ή και mix αυτών.
* Αν θέλουμε προσθέτουμε και πιπερίτσα καυτερή, να δώσει πιο πικάντικη γεύση στο φαγητό μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
ΥΛΙΚΑ
"φασόλια με ρύζι και λαχανικά" |
* 2 φλ. φασόλια ξερά
* 1 φλ. καλαμπόκι
* 1/2 φλ. ρύζι
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 2-3 καρότα
* 1 ματσάκι σέλινο
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
* αλάτι...πιπέρι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τα φασόλια για 3-4 ώρες. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 15'....Τα σουρώνουμε και πάλι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χορταρικά μας. Κόβουμε ροδέλες τα καρότα και χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλινο.
Ξεπλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε κατσαρολάκι να βράσει μαζί με το καλαμπόκι για 10'....
Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα και ρίχνουμε ζεστό νερό, να τα σκεπάζει αρκετά. Όταν πάρουν βράση, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο νεράκι και τον προσθέτουμε στο φαγητό. Σουρώνουμε το ρύζι με το καλαμπόκι και το προσθέτουμε στα φασόλια. Ρίχνουμε το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας, να μείνει με το λάδάκι του και να "δέσουν" οι γεύσεις !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
* Τα φασόλια μπορεί να είναι...άσπρα, μπαρμπούνια, μαυρομάτικα....ή και mix αυτών.
* Αν θέλουμε προσθέτουμε και πιπερίτσα καυτερή, να δώσει πιο πικάντικη γεύση στο φαγητό μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου