Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ - ΜΑΣΤΙΧΑ

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ - ΜΑΣΤΙΧΑ

Λικεράκι με λεπτή....ξεχωριστή.... γεύση και άρωμα !!

"λικέρ ρόδι-μαστίχα"
ΥΛΙΚΑ

* 500 γρ. σπόρια από ρόδια
* 400 γρ. ζάχαρη
* 2 ξυλ.κανέλλα
* 1 κ.σ.φυσική μαστίχα Χίου
* 200 ml κονιάκ
* 300 ml βότκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε με λίγη ζάχαρη τους κρυστάλλους της μαστίχας.
Σε μεγάλο βάζο που κλείνει αεροστεγώς, ρίχνουμε εναλλάξ τα σπόρια και τη ζάχαρη (με τη μαστίχα).
Βάζουμε την κανέλλα και ρίχνουμε τη βότκα και το κονιάκ....
Σφραγίζουμε το βάζο και ανακινούμε καλά. Το αφήνουμε για 30 ημέρες στον χώρο της κουζίνας μας...
Στο μεταξύ  ανακινούμε καθημερινά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη...
Μετά  30 ημέρες, ανοίγουμε το βάζο και σουρώνουμε το περιεχόμενο, 2-3 φορές  περνώντας το
από σουρωτήρι με ψιλή σίτα..... ή από απλό σουρωτήρι, όπου έχουμε τοποθετήσει τούλι (από μπομπονιέρα) σε 2 στρώσεις..... ή φίλτρο καφέ....!
Θέλουμε το λικέρ μας "καθαρό" και διαυγές, για να αναδειχθεί το χρώμα του.
Βάζουμε το λικεράκι μας σε μπουκάλι που κλείνει καλά και το διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου !
Το σερβίρουμε και με θρυμματισμένο πάγο ή δυο κυβάκια-παγάκια...!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου