ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ
Φτιάχνουμε εύκολα, μαρμελάδα μήλο...
με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας !!
ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό μήλα κόκκινα (περίπου 5 μήλα)
* ζάχαρη (θα δούμε την ποσότητα στην εκτέλεση)
* 1 ξυλάκι κανέλας
* 2-3 φετούλες πορτοκάλι
* 1 λεμόνι (χυμός)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και τα καθαρίζουμε από σπόρια και φλούδες.
Έχουμε βάλει νερό σε μια λεκανίτσα μαζί με τον χυμό του μισού λεμονιού, (για να μή μαυρίσουν
τα μήλα μας) και ρίχνουμε μέσα τα καθαρισμένα κομμάτια.
Κόβουμε τα μήλα σε μικρότερα κομματάκια, τα βάζουμε σε μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε.
Αν θέλουμε αφήνουμε να φαίνονται κομματάκια μήλου....
Μετράμε με μια κούπα τον πολτό και τον βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε ζάχαρη, στην ίδια ποσότητα.
Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά και μόλις κοχλάσουν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
Βάζουμε σε ένα τούλι την κανέλα και τα κομμάτια πορτοκαλιού, τα δένουμε και τα ρίχνουμε
στη μαρμελάδα μας. Λίγο πριν κατεβάσουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά, ρίχνουμε και τον
χυμό του λεμονιού. Σιγοβράζουμε μέχρι να "δέσει" (συνήθως χρειάζεται 30-40").
Βγάζουμε το πουγκάκι σε ένα κουτάλι... και το κρατάμε πάνω από τη μαρμελάδα...Το πιέζουμε ΄
να στραγγίξουν τα μυρωδάτα υγρά, του πορτοκαλιού και της κανέλας και το πετάμε...
Έχουμε έτοιμα - ζεστά- αποστειρωμένα βαζάκια και τα γεμίζουμε, 2 πόντους κάτω από το άνοιγμα.
Τα κλείνουμε καλά, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα έχουμε "κονσερβοποιήσει"...οπότε διατηρούνται για αρκετό χρόνο...
Όταν ανοίξουμε ένα βάζο, διατηρούμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ~Για να δοκιμάσουμε εάν είναι έτοιμη η μαρμελάδα, κάνουμε το τεστ του κρύου πιάτου. Έχουμε βάλει στην κατάψυξη ένα πιατάκι...το βγάζουμε , ακουμπάμε μια κουταλιά ζεστής μαρμελάδας και τη "χωρίζουμε" στη μέση με το κουτάλι.
Εάν δεν κυλήσει να "σμίξει" ..... η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη...
Διαφορετικά τη βράζουμε λίγο ακόμα.
~Για τον τρόπο αποστείρωσης των γυάλινων δοχείων βλέπουμε στην κατηγορία
"ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ..." στην αρχική μας σελίδα.....
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Φτιάχνουμε εύκολα, μαρμελάδα μήλο...
με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας !!
"μαρμελάδα μήλο" |
* 1 κιλό μήλα κόκκινα (περίπου 5 μήλα)
* ζάχαρη (θα δούμε την ποσότητα στην εκτέλεση)
* 1 ξυλάκι κανέλας
* 2-3 φετούλες πορτοκάλι
* 1 λεμόνι (χυμός)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και τα καθαρίζουμε από σπόρια και φλούδες.
Έχουμε βάλει νερό σε μια λεκανίτσα μαζί με τον χυμό του μισού λεμονιού, (για να μή μαυρίσουν
τα μήλα μας) και ρίχνουμε μέσα τα καθαρισμένα κομμάτια.
Κόβουμε τα μήλα σε μικρότερα κομματάκια, τα βάζουμε σε μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε.
Αν θέλουμε αφήνουμε να φαίνονται κομματάκια μήλου....
Μετράμε με μια κούπα τον πολτό και τον βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε ζάχαρη, στην ίδια ποσότητα.
Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά και μόλις κοχλάσουν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
Βάζουμε σε ένα τούλι την κανέλα και τα κομμάτια πορτοκαλιού, τα δένουμε και τα ρίχνουμε
στη μαρμελάδα μας. Λίγο πριν κατεβάσουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά, ρίχνουμε και τον
χυμό του λεμονιού. Σιγοβράζουμε μέχρι να "δέσει" (συνήθως χρειάζεται 30-40").
Βγάζουμε το πουγκάκι σε ένα κουτάλι... και το κρατάμε πάνω από τη μαρμελάδα...Το πιέζουμε ΄
να στραγγίξουν τα μυρωδάτα υγρά, του πορτοκαλιού και της κανέλας και το πετάμε...
Έχουμε έτοιμα - ζεστά- αποστειρωμένα βαζάκια και τα γεμίζουμε, 2 πόντους κάτω από το άνοιγμα.
Τα κλείνουμε καλά, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα έχουμε "κονσερβοποιήσει"...οπότε διατηρούνται για αρκετό χρόνο...
Όταν ανοίξουμε ένα βάζο, διατηρούμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ~Για να δοκιμάσουμε εάν είναι έτοιμη η μαρμελάδα, κάνουμε το τεστ του κρύου πιάτου. Έχουμε βάλει στην κατάψυξη ένα πιατάκι...το βγάζουμε , ακουμπάμε μια κουταλιά ζεστής μαρμελάδας και τη "χωρίζουμε" στη μέση με το κουτάλι.
Εάν δεν κυλήσει να "σμίξει" ..... η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη...
Διαφορετικά τη βράζουμε λίγο ακόμα.
~Για τον τρόπο αποστείρωσης των γυάλινων δοχείων βλέπουμε στην κατηγορία
"ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ..." στην αρχική μας σελίδα.....
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου