Καλη Σαρακοστη

Καλη Σαρακοστη

Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΗΛΑ (νηστίσιμο)

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΗΛΑ (νηστίσιμο)


ΥΛΙΚΑ

"κέϊκ με μήλα...σταφίδες και καρύδια (νηστίσιμο)"
* 1,5-2 φλ. φαρίνα
  (α.π.φ.μ.)
* 1 φλ. ζάχαρη
* 1 φλ.χυμό πορτοκάλι
* 1/2 φλ. λάδι
* 1 κ.γλ.σόδα
* 2 μήλα μέτρια
* 1 κ.σ. κονιάκ
* 1/2  κ.γλ.κανέλα
* 1/2 φλ. καρυδόψυχα
* 1 βανίλια
* ξύσμα πορτοκαλιού
* 1/2 φλ.σταφίδες
~~~~~~~~~
αλεύρι...
κονιάκ....
λαδόκολλα...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συγκεντρώνουμε τα υλικά στον πάγκο εργασίας.
Σε μπωλάκι ρίχνουμε κονιάκ και μουλιάζουμε τις σταφίδες.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε λεπτές φέτες.
Σουρώνουμε τις σταφίδες και ρίχνουμε στο ίδιο κονιάκ, τα μήλα.
Στύβουμε τα πορτοκάλια....Χοντροκόβουμε τα καρύδια.....
Βάζουμε σε μεγάλο μπωλ το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 4-5'. Κρατάμε το φλυτζάνι με τον χυμό πάνω από το μπωλ και διαλύουμε μέσα σ' αυτό τη σόδα...αφρίζει...Ρίχνουμε τον χυμό στο μπωλ. Προσθέτουμε την κανέλα...το ξύσμα πορτοκαλιού...τη βανίλια...το κονιάκ....και λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
Σουρώνουμε τα μήλα. Τα βάζουμε σε λεκανίτσα, μαζί με τις σταφίδες. Τους ρίχνουμε αλεύρι και ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά. Τα γυρίζουμε σε σουρωτήρι και τα τινάζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ. Προσθέτουμε στο μείγμα, τα μήλα, τις σταφίδες και τα καρύδια, ανακατεύοντας ελαφρά με πλαστική σπάτουλα (μαρίζ).
Λαδώνουμε μια φόρμα κέϊκ 26 εκ., στρώνουμε λαδόκολλα (να πιάνει τα τοιχώματα) και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180* για 45' περίπου μέχρι να ροδοψηθεί το κέϊκ μας (δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέϊκ....αν βγεί καθαρό είναι έτοιμο) !
Βγάζουμε με τη λαδόκολλα το κέϊκ σε σχάρα να κρυώσει...
Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη !
Απολαμβάνουμε ένα αφράτο και νόστιμο κέίκ, γεμάτο γεύσεις και αρώματα !!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου