Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

ΥΛΙΚΑ
"φασολάκια με χοιρινές μπουκίτσες"

* 500 γρ. χοιρινό χ.κ.
* 500 γρ. φασολάκια
* 1 κρεμμύδι
* 2 σκ. σκόρδο
* 1 πιπεριά πράσινη
* 1/2 φλ. λάδι
* 1 φλ. τομάτα συμπ/νη
* 1/2 φλ. μαϊντανός
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε κομματάκια.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, την πιπεριά και τον μαϊντανό.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Κόβουμε χοντρές λωρίδες την πιπεριά και ψιλοκόβουμε
τον μαϊντανό.
Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε το κρέας, να βγάλει και να πιει τα υγρά του, σε μέτρια προς
δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε τις μπουκίτσες, να πάρουν χρώμα. 
Προσθέτουμε τα κομμάτια της πιπεριάς, να μαραθούν ελαφρά. Βάζουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
Τα σωτάρουμε μέχρι να μελώσουν. Ρίχνουμε την τομάτα, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε δύο φλυτζάνια νερό ζεστό. Μόλις κοχλάσει η σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε
την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20-25'. Ανοίγουμε και ρίχνουμε τα φασολάκια και τον μαϊντανό.
Ανακινούμε, ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να μείνει το φαγητό μας 
με το λαδάκι του !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμα, καθαρισμένα -κατεψυγμένα- φασολάκια.
Αντί της πράσινης πιπεριάς, ταιριάζει γευστικά και η πιπεριά κέρατο.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου