ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ
* 500 γρ. σπανάκι (καθ/νο)
* 1 πράσο το λευκό μέρος
* 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 2 κρεμμύδι μέτριο
* 2-3 τομάτες ώριμες
* 1/3 φλ. λάδι
* 1/2 φλ. ρύζι
* 1/2 ματσάκι άνιθος
* αλάτι...πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, το πράσο και τον άνιθο.
Χοντροκόβουμε το σπανάκι, και ψιλοκόβουμε κρεμμύδια, πράσο και άνιθο.
Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες και τις κόβουμε κυβάκια.
Σε κατσαρόλα πλατιά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
ελαφρά. Προσθέτουμε το σπανάκι και περιμένουμε να "κάτσει"
Βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε....Ρίχνουμε και τις τομάτες...
Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό ζεστό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε
το φαγητό μας, και το σιγοβράζουμε, στα υγρά που έχουν "κατεβάσει" το σπανάκι
και οι τομάτες για 20' περίπου, μέχρι να "σπάσει" το ρύζι και να μείνει το σπανακόρυζό
μας με το λαδάκι του !
Το σερβίρουμε με ζεστό τραγανό ψωμί και χωριάτικη φέτα !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου