Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ


"σπανακόρυζο με φρέσκες τομάτες"
ΥΛΙΚΑ


* 500 γρ. σπανάκι (καθ/νο)
* 1 πράσο το λευκό μέρος
* 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 2 κρεμμύδι μέτριο
* 2-3 τομάτες ώριμες
* 1/3 φλ. λάδι
* 1/2 φλ. ρύζι
* 1/2 ματσάκι άνιθος
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, το πράσο και τον άνιθο.
Χοντροκόβουμε το σπανάκι, και ψιλοκόβουμε κρεμμύδια, πράσο και άνιθο.
Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες και τις κόβουμε κυβάκια.
Σε κατσαρόλα πλατιά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το πράσο και τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και τα σωτάρουμε
ελαφρά. Προσθέτουμε το σπανάκι και περιμένουμε να "κάτσει"
Βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε....Ρίχνουμε και τις τομάτες...
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τον άνιθο.
Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό ζεστό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε
το φαγητό μας, και το σιγοβράζουμε, στα υγρά που έχουν "κατεβάσει" το σπανάκι
και οι τομάτες για 20' περίπου, μέχρι να "σπάσει" το ρύζι και να μείνει το σπανακόρυζό
μας με το λαδάκι του !
Το σερβίρουμε με ζεστό τραγανό ψωμί και χωριάτικη φέτα !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου